Papež odstoupil kvůli homosexuálním aférám a korupci?

21. 2. 2013 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Že mezi celibátními kněžími v římské církvi existuje zřejmě značné procento homosexuálů a pedofilů, není příliš překvapivé. Představte si, že jste vychováni v církvi, která zakazuje jako něco pekelného i pouhou masturbaci, natož sex s člověkem stejného pohlaví. Máte-li tedy homosexuální orientaci a je-li tato vaše sexualita od začátku vytlačována jako něco, co je hluboce nesprávné a hříšné, zatímco jediným smyslem sexuality je plodit děti, pak pro vás není důstojné uplatnění v životě, pokud se nestanete knězem. Za kněžstvím skryjete svou sexuální orientaci, navenek budete hrdinou, který si zvolil celibát místo rodinného života, stanete se vyšší bytostí, katolickým knězem. Uvnitř vás ale nejspíše začnou rozežírat časem pochybnosti, pochopíte cynické fungování církve, a ježto mezi pekelností masturbace a pekelností znásilnění či náhodného sexu není v tradiční katolické nauce tak zásadní rozdíl, není daleko ke znásilnění dítěte, jste-li pedofil, nebo k udržování různých tajných sexuálních styků, které z vás udělají vydíratelnou loutku.

Hlavně navenek musí být stále kázáno, že homosexuální sex je nepřijatelný a že lidé, kteří chtějí svou homosexuální orientaci uplatnit v rámci vzájemné celoživotní lásky a věrnosti, ve společnosti uznaném svazku, ať už je to registrované partnerství či homosexuální manželství, tak nesmějí mít nikdy právo učinit. To je ta už po staletí známá a minimálně od dob Boccacciových kritizovaná obludnost římskokatolické církve. Zdá se, podle informací italských novin, že právě i tohle vedlo k překvapivé rezignaci současného papeže Benedikta XVI. V současném světě je prostě stále těžší uchovat ohavnou pravdu za pokryteckou maskou svatouškovství a navíc a zejména veřejné mínění má mnohem větší moc než v dobách Boccacciových, kdy papežové vládli světu a pramálo si dělali hlavu z veřejného pohoršení. Cituji ze zprávy na Novinkách.cz:

"La Repubblica píše, že 17. prosince papeži trojice kardinálů přinesla 300stránkovou tajnou zprávu o aféře Vatileaks kolem krádeže důvěrných církevních dokumentů jeho komorníkem. V dokumentu se však také psalo o homosexuálních vztazích vatikánských prelátů a jejich snadné vydíratelnosti. Ten den se údajně Benedikt XVI. rozhodl odstoupit."

Papež odstupuje kvůli homosexuálním aférám a korupci ve Vatikánu, píší Italové ZDE

0
Vytisknout
9174

Diskuse

Obsah vydání | 22. 2. 2013