ČT se bude těžko hájit před údajnými mocenskými zásahy, protože není nezávislá ani objektivní

9. 8. 2013

čas čtení 3 minuty

"Veselovský píše o "nezávislosti a objektivitě" pořadu Události, komentáře, a dokonce o "objektivitě" Drtinové.:)))) Škoda, že Veselovský nebil na poplach kvůli "nezávislosti a objektivitě" veřejnoprávní služby už dříve. Mám na mysli i jeho "objektivní" rozhovor s Normanem Finkelsteinem nebo moderování diskuse o kácení stromů na Šumavě, píše Daniel Veselý.

Musím říci, že musím chtě nechtě souhlasit. Ne s tím, že Drtinová by měla být vůbec ve vysílání, to neee. Ale odvolání měly předcházet regulérní výtky na kvalitu její práce..., poznamenává Štěpán Kotrba.

Odboráři jsou levičácké socky a lůzři. Teda kromě těch v ČT, tam jsou odboráři hrdiny bojujícími proti levičáckým sockám a lůzrům. (Zjištěno z médií), píše Marta Nachtmann Josephson.

Média včetně ČT by se hlavně měla zamyslit nad "kvalitní" prací, kdy se jim daří ve společnosti vyvolávat minimálně tři vlny nenávisti: 1) Vůči českým občanům romského původu, 2) Vůči demokraticky a v souladu s Ústavou postupujícímu prezidentovi republiky a 3) Vůči policii a státním zástupcům. Jak je vůbec možné, aby pana prezidenta Zemana někdo přirovnával k Hitlerovi či aby se o policii a státních zástupcích psalo jako o pučistech, totalitářích a třídních bojovnících? To snad celý rok slavíme Den nespoutané mafie? ptá se Marek Řezanka.

Je neuvěřitelné, že znovu vystrkují hlavu Komers a Dekoj, kteří se zcela zdiskreditovali v poslední televizní rebelii v roce 2000. Kromě toho palcové titulky v médiích o tom, že si televizní odbory "myslí", že v ČT "možná" došlo k politickému nátlaku ("vše nasvědčuje tomu, že by mohlo jít ze strany ČT o splnění politické zakázky", spekulují ve svém prohlášení odbory bez důkazů a média už píší, že tomu tak skutečně JE!) jsou vrcholem kvalitní žurnalistiky. Zpráva není zpráva, dokud není důkaz, míní Jan Čulík. Ke "kvalitě" novinářské práce Daniely Drtinové má toto: Dobrý moderátor musí mít inteligenci, hluboké vědomostní zázemí, pohotovost a takt. Je samozřejmě v pořádku, pokud moderátor(ka) agresivně přerušuje žvanivého politika. Moderátor ovšem musí přerušovat žvanivého politika V ZÁJMU DIVÁKA, nikoliv v zájmu vlastního zviditelnění. Drtinová právě toto neumí. Naprosto nemá cit pro to, kdy má interviewovaného vyslechnout a kdy přerušit. Není nezaujatá a není dostatečně inteligentní na to, aby mohla dělat práci moderátora v politických pořadech.

Upozorňuji, že naprosto není jasné, zda byla Drtinová odvolána z Událostí, komentářů z politických důvodů. Štěpán Kotrba má pravdu, že pokud je její odvolání degradací a nikoliv povýšením (což není jisté), mělo být jistě zdůvodněno analýzou její práce. Zastávám názor, že Drtinová vůbec nikdy v televizi neměla pracovat, bez ohledu na dnešní situaci. Je nutno zdůraznit, že domněnky "odborářů" Komerse a Dekoje, že Drtinová byla údajně odvolána z politických důvodů, nejsou fakta.

0
Vytisknout
10885

Diskuse

Obsah vydání | 12. 8. 2013