Podivnosti ve vysílání ČT4

12. 8. 2013

čas čtení 2 minuty

Tak Česká televize opět nezklamala. Nemám nyní na mysli výkony "moderátorky" JUDr. Drtinové PhD., ale ČT4. První disciplina mistrovství světa v lehké atletice, chůze mužů na 20 km, dnes 11.8. měla sice start v 15:00, ale přenos podle programu měl podle oficiálního programu začít až v 15:30. Před MS v atletice v ČT4 dostal přednost jakýsi turnaj žen v golfu. Bez omluvy a bez oznámení, kdy přenos z Moskvy v ČT4 začne, píše čtenář, který se podepsal jako Josef Brejcha.

Jsa značně vytočen jsem otevřel notebook a jal se psát připomínku. Ani jsem nestihl napsat svou e-mailovou adresu a formulář zmizel. Podívám se do diskuze ostatních diváků. A ejhle. Nebyl jsem jediný, komu připomínku, byť bez vulgarit, smazali. Diskutující ČT4 nijak ve rozhořčení nad jejím počínáním nijak nešetřili. Možnost připomínek a diskuzní příspěvky diváků ze stránky ČT zmizely.

Není to poprvé, co se Česká televize zachovala vůči divákům zhovadile. Přenos z Diamantové ligy v Birminghamu uťala tři, ano 3, kola před koncem běhu na 5 km mužů. Jen si představte, že by přenos ze zápasu kopané skončil nečekaně 15 minut před koncem. To by byl řev. Jiný příklad podivného chování ČT4. Olympiáda v Londýně. Také zde divák nevěděl, kdy ohlášený přenos z atletiky doopravdy v ČT4 začne. Místo toho byl divák odsouzen civět na veslování a čekat a čekat. To nebylo vše, Ve chvíli, kdy probíhal finálový běh na 1 500 m mužů, byl na obrazovce ceremoniál vyhlášení vítězů v jedné z disciplin veslování.

A tak se ptám, není čas na personální změny, tj. vyhazovy, z vedení ČT4? Pravda, ryba smrdí od hlavy, to jest od generálního ředitele ČT.

0
Vytisknout
9706

Diskuse

Obsah vydání | 12. 8. 2013