Jednadvacetiletý mladík na praxi v americké bance nalezen mrtvý poté, co pracoval tři noci bez odpočinku

21. 8. 2013

čas čtení 1 minuta

Mladý student Moritz Erhardt z Německa, který studoval USA, byl na sedmitýdenní praxi u americké investiční banky Merril Lynch v Londýně. Po třech dnech a nocích nepřetržité práce bez odpočinku byl nalezen mrtvý ve sprše.

Banky často očekávají, aby mladí studenti na praxi pracovali dlouho do noci a ti stážisté, kteří chtějí udělat dobrý dojem na šéfy, se snaží zvlášť výjimečně a aktivně, napsal britský list Daily Mail . Deník Independent k tomu ve středu dodává, že případ vyvolal v Londýně skandál a vážné otázky ohledně bankovní kultury.

Jeden dvacetiletý stážista řekl londýnskému deníku Evening Standard v roce 2011: "Pracujete tolik hodin, kolik po vás požadují." Jiný, čtyřiadvacetiletý stážista uvedl: "Minimum je asi 100 hodin týdně a průměr je asi 110 hodin týdně. Já jsem pracoval šest a půl dne týdně."

Nejvíc je mezi stážisty obávaný tzv. kolotoč, kdy vás taxík doveze po odpracované noci v šest hodin ráno domů, tam se osprchujete, zatímco taxík čeká, a pak vás odveze zase zpět do práce.

Podrobnosti v angličtině ZDE ZDE

0
Vytisknout
7178

Diskuse

Obsah vydání | 22. 8. 2013