Návrh

3. 2. 2014

čas čtení 1 minuta

Nejdříve děkuji vašemu deníku za informace, které každodenně přinášíte. Jste jedni z mála médií, která se snaží objektivně informovat o totální shnilosti naší republiky, píše Roman Chovanec.

Poslední zpráva o vydírání rodin nemocných sociálními pracovnicemi je opravdu děsivá a zaslouží si nějakou reakci.

Napadá mě výzva všem případným dalším postiženým, aby si nahrávali všechny hovory s těmito zařízeními a právní pomoc.

(Free aplikace na Android, Win i další systémy naleznete volně na internetu ..)

Jestli máte vy jako Britské listy k dispozici právníky, kteří jsou schopni sestavit návod, jak se v těchto případech právně bránit, pokuste se to udělat.

Opravdu žasnu, že se tady v této republice čeká na případ, kdy se postižená osoba začne bránit fyzicky. V nespravedlivých exekucích už se to stalo, případ z Frenštátu pod Radhoštěm je velikým varováním.

K tématu exekucí, kterému se skvěle věnujete, bych měl návrh pro zveřejnění a i pro naše politiky, jak tento problém možná vyřešit, jestli ne úplně tak z velké části.

Co takhle zřídit po narození dítěte a zpětně pro každého občana ČR povinně ( jednoduše rodné číslo@stat.cz ) státní mailovou adresu, na kterou by byly všichni věřitelé povinni poslat výzvu, že něco dlužíme ? Okamžitě jak na to přijdou. Každý normální zodpovědný občan by prostě zaplatil a bylo by po problému. Není přece normální, že se lidé o dluhu dozvídají až od exekutora a to z násobnou přirážkou ? A výmluva, že to nezvládnou důchodci je úplně ujetá, protože i v té nejmenší vesničce v ČR někdo internet má a umí ho používat.

0
Vytisknout
8898

Diskuse

Obsah vydání | 3. 2. 2014