Zklamání českých zpravodajců (televizních)

24. 2. 2014 / Oldřich Průša

čas čtení 1 minuta

ČT 24 odvysílala před závěrečným ceremoniálem Zimních olympijských her v Soči v neděli 23. února 2014 od 16:06 hodinový publicistický pořad olympijské finále.

Rusofobní pořad dirigovaný Zuzanou Tvarůžkovou se stal ukázkou všeho toho špatného, co naše prý veřejnoprávní televize přináší. Z téměř každé minuty prýštilo očividné zklamání, že se celosvětový zimní sportovní olympijský svátek podařil. Že organizátoři Ruské federace pod prezidentstvím V. V. Putina dokázali, že to dokážou.

Hnidopišství, spíše očividné nepřátelství a umanutá nepřejícnost, s jakým ta hodina plynula, byla i na poměry ČT 24 neuvěřitelná. Je zbytečné rozebírat jednotlivosti. Vše je k dispozici, aby si mohl každý učinit názor sám. Snad až na jednu výjimku.

Snaha o politizaci ryze nepolitické akce a svátku přátelství, míru /ano míru -- to slovo ještě nevymřelo/ a sounáležitosti vyvrcholilo potvrzením totální základní neznalosti z úst redaktorky, která si přála počítat, kolik ukrajinských sportovců pod vlivem aktuálních vnitropolitických událostí hry opustilo, aniž by tušila, že během závěrečného ceremoniálu přicházejí sportovci bez organizovaného nástupu (v jednom houfu). Holt se přepočítala -- a nedopočítala.

Musím přiznat, že zvláště při zahájení her existovalo lehké mrazení, zda vše proběhne bez nějaké mimořádné události.

Za sebe říkám: Ano, proběhlo.

Za ty nepřející dodávám: Čekali jste marně.

Obdobně pracuje redakce velmi častěji. Nelze jí za to děkovat. Opravdu ne.

0
Vytisknout
13650

Diskuse

Obsah vydání | 27. 2. 2014