Novináři oslovují vlnu občanského aktivismu

Ve Skotsku dnes začal vycházet deník na podporu nezávislosti

24. 11. 2014

čas čtení 1 minuta

Anglické supermarkety Tesco a Morrisons odmítly nový deník prodávat

Novináři z glasgowských listů The Herald a The Sunday Herald začali od pondělí 24. listopadu vydávat nový deník The National, věnovaný kauze skotské nezávislosti. The Herald informuje, že po referendu o skotské nezávislosti letos v září se náklad jejich listu zvýšil o 111 procent. Novináři věděli, že to nepotrvá, avšak dodnes je v porovnání s loňským rokem náklad listu vyšší o 40 procent.

Vzhledem k tomu, že po porážce skotského referenda o nezávislost zaznamenalo Skotsko obrovskou vlnu občanského aktivismu a například členství Skotské nacionální strany se téměř zčtyřnásobilo na více než 90 000 občanů, novináři se domnívají, že by ve Skotsku mohla existovat čtenářská obec pro občany podporující kauzu skotské nezávislosti.

Vydavatel se rozhodl vydat tento týden zkusmo pět denních vydání nového deníku. Pokud se během těchto pěti dní přihlásí dostatečné množství subskribentů, list bude vycházet trvale.

Jednotlivé vydání stojí 50 pencí, tedy cca 14 Kč, a digitální předplatné na všech pět čísel 1,50 liber, tedy cca 50 Kč. Digitální předplatné zprostředkuje čtenářům jednotlivá čísla listu v pdf. List je možno si předplatit úvěrovou kartou ZDE

Anglické supermarkety Morrisons a Tesco odmítly nový deník prodávat.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6120

Diskuse

Obsah vydání | 26. 11. 2014