Řešení pro bezdomovce a osoby postižené exekucemi?

Žit v Německu pod německou jurisdikcí a pracovat v českém pohraničí?

19. 6. 2015

čas čtení 2 minuty

Napsal nám jeden čtenář žijící v Německu k problematice bezdomovců a zformuloval zajímavý návrh. V jeho argumentaci zůstává celá řada nejasností a musel by pomoci právník, zda je to skutečně realizovatelné. Nicméně si myslíme, že je snad rozumné nad návrhem zauvažovat (JČ):

Zhlédl jsem váš rozhovor s bezdomovcem Petrem Bukalem, natočený pro Regionální televizi, a napadá mne k tomu tohle, možné? řešení.

Žiju v Německu, a je to tady celospolečensky problematické jak pro Němce, tak pro Evropany, pokud nepatříte k finanční elitě. Kapitalismus krok po kroku ničí lidem možnost individuální existence, dneska snad už všude v Evropě.

Ale i tak, zůstávají nadále určitě společenské a juristické rozdíly, proč z nich netěžit.

Kazdy Evropan žijící v Německu má nárok na měsíční příjem 1054 euro, kterým banka na zažádání dlužníka uchrání před exekuci.

No, ne každý Čech má zájem nebo možnost, najít si v Německu práci, ale v pohraničí se nachází více jak milión českých pracovních příležitostí.

Doporučují všem českým exekutantům, najít si v německém pohraničí oficiální podnájem, je to tam, alespoň na německé poměry, jak v Sasku, tak v Bavorsku, zatraceně levné (v pohraničí Čech), a v českém pohraničí pracovní příležitost.

Tím pádem se přeloží bydliště z Čech do Německa, a zároveň se převede exekuce z českého práva na německé právo.

I tak snad je možné, nevím, že exekutoři mohou napadnout bankovní převod pracovního výdělku od českého zaměstnavatele na německý bankovní účet.

Řešení ale je možné.

Spočívá v tom, že někdo, já? ale třeba se najde někdo jiný, založí soukromou firmu propůjčující pracovní sílu z Německá do Čech. Neznám konkrétní předpisy, ale měl by na to existovat evropský standard.

Firma propůjčující českou pracovní sílu z Německa do Čech by mohla vyřešit plno problémů lidí, kteří jsou zatíženi exekucí, a zároveň schopni práce.

Neznám českou jurisdikci na tohle specifikum, ale z německé strany to je v celku bezproblematické řešení.

0
Vytisknout
8786

Diskuse

Obsah vydání | 19. 6. 2015