Styďte se!!

Vyměním Konvičku za muslima

2. 7. 2015 / Bohumil Kartous

čas čtení 2 minuty

Že prý za to mohou elity. Prý je příliš snadné obviňovat "prostředního" člověka z xenofobie. Nuže, tahle vrcholně urážlivá kritika malých, každodenních zločinů proti lidskosti není věnována prostředním lidem. Je věnována všem, kdo se, ať už oprávněně nebo pod vlivem ztráty sebereflexe, za elitu považují a přitom jim je vlastní přetékající talíř největší ctností. Shame on you! Styďte se!

Jak český policejní prezident, tak ministr vnitra Slovenska opakovaně zdůraznili v nedělním diskusním pořadu ČT, že ČR i Slovensko jsou pro uprchlíky tranzitní země, obě země detekují v podstatě jen desítky lidí týdně, kteří oběma zeměmi pouze projíždějí a neočekávají proto žádné zásadní problémy.

To ovšem nebrání hrdinným maloměšťákům v pozicích názorových vůdců bojovat s neexistující hrozbou a pěstovat si svou demagogickou představu a tom, kterak muslimští nájezdníci vyplení jejich krásný Kraj, v němž se jim, "půlčíkům" dle charakteru, fascinovaným nikoliv pohledem na hvězdnou oblohu, nýbrž ponejvíce do půllitru pivní břečky a talíř levného žrádla tak krásně žije.

Obsedantní potřeba strachovat se o svou plnou ledničku, kterou s gustem zaměňují za "kulturní hodnoty", je vede k ochotě popřít jakékoliv stopy lidskosti, již by snad dokázali vyhrabat z pod hromad léty pečlivě nastřádané sprostoty svého duševního špajzu.

Mrtvé děti ve Středozemním moři v nich v lepším případě nevzbuzují nic, v případě horším v nich vybudí pocit chrochtavého zadostiučinění. Poté, co spáchají svou pravidelnou denní dávku zločinů proti lidskosti jsou schopni rozplakat se nad opuštěným štěnětem a uspořádat sbírku na jeho záchranu.

Je jim z plytkosti jejich intelektu jedno, jestli se za hranicemi jejich mikrosvěta děje apokalypsa. Domnívají se, že když si toho nebudou všímat, nedotkne se jich a jakoby nebyla. Oddaní proponenti solipsismu nechtějí být vystavení přímému pohledu na lidi, kteří před apokalypsou utíkají, protože by jejich zakrnělé superego mohlo začít vzdorovat a působit jim nepříjemné pocity v břišní krajině. Méně by jim chutnalo, až by zase seděli nad svým stále vrchovatějším talířem žrádla, z nějž by se samozřejmě mohl nasytit nejeden uprchlík. Jenže tihle si raději přivodí diabetes, infarkt myokardu nebo rakovinu tlustého střeva než aby bezprizorného pozvali ke stolu.

S muslimem rád povečeřím. S panem Konvičkou nikoliv, v přítomnosti takových ztrácím k jídlu chuť. Co takhle nová reality show? Kulturní výměna, jednoho českého ideologa xenofobie za muslima? Nebo i víc...

0
Vytisknout
9340

Diskuse

Obsah vydání | 3. 7. 2015