Ono je teď v ČR v módě posmívat se tomu, jak někdo mluví?

18. 6. 2016 / Jan Čulík

čas čtení 1 minuta

Velká část českého národa byli bohužel vždycky rasisti. Je to velmi nepříjemné zjištění, ale je to tak. Dávno, dávno, před vznikem protiuprchlické hysterie přišla vždycky vlna protestních emailů, kdykoliv jsme v Britských listech publikovali cokoliv pozitivního o Romech žijících v České republice.

Dnes nám píší čtenáři, kteří protestují proti tomu, že Britské listy zastávají otevřeně protirasistický postoj. Protestují, že nechtějí informace, které dokazují, že rasistické a nenávistné nesmysly, které šíří v ČR většina médií, jsou naprostou virtuální realitou.

Připomíná to demonstraci skupinky nešťastníků, kteří nedávno před televizí Prima demonstrovali za právo, aby jim tato televize vysílala lži.

Objevují se názory, že bychom měli zkoumat motivaci, proč tolik Čechů věří rasistickým a xenofobním nesmyslům.

Bohužel je na to odpověď docela jasná. Velká část českého národa jsou bohužel trvale rasisti a pětadvacet let postkomunismu v nich zabilo jakýkoliv pocit lidskosti či solidarity - kromě toho existuje v ČR silný pocit, že kdo nemluví česky, není člověk.

Názory českých občanů jako "škoda, že tu poslankyni zabili, dnes je zapotřebí každého bělocha" (Novinky) nebo "Syřané jsou barbaři" (IDnes) jsou naprosto mimo realitu a jsou naprosto ohromující. Jsou důkazem, JAKÉ čtenáře si Novinky a IDnes během let vypěstovaly.

Bohužel se na tomto pokleslém diskursu podílejí i lidé, kteří se považují za arbitry civilizace. Jindřich Šídlo má plné právo kritizovat pochybné jednání Andreje Babiše. Jakto, že mu však nedojde, že je naprosto nepřípustné posmívat se Babišově češtině? To je sprostota, kterou nelze tolerovat. Je bohužel na úrovni všeobecného rasismu lidových mas.

0
Vytisknout
9583

Diskuse

Obsah vydání | 21. 6. 2016