Oficiální kampaň za Brexit zakázala přístup televizi Channel Four na své shromáždění

20. 6. 2016

čas čtení 1 minuta

Reportéru Channel Four News Michaelu Crickovi s televizním týmem zakázala oficiální kampaň za odchod Británie z EU vstup na její nedělní shromáždění v Londýně, na němž promluvili Michael Gove a Boris Johnson. Hlavní spin doctor kampaně za Brexit si stěžoval, že se mu nelíbí, jak Channel Four News informují. "Michael Crick stejně vždycky jen provokuje," řekl tiskový tajemník kampaně za Brexit Robert Oxley. Je tohle první předzvěst, jak se bude nakládat se svobodou projevu po vítězství zastánců Brexitu?

Crick měl předtím několik konfliktů s Borisem Johnsonem. V dubnu Johnson během svého projevu vyzval své stoupence, aby zabránili Crickovi z místa vysílat. Podívejte se, co se tehdy stalo. (Tohle je podle ČT a Alexandra Tomského racionální a uměřené chování "velkého rétora" Borise Johnsona):

Předtím při jiné příležitosti se Johnsonovi nelíbilo, že se ho Crick na něco s kamerou zeptal. Při třetí příležitosti byl Crick na shromáždění, které brojilo proti imigrantům a Crick zjistil, že při jeho organizaci jsou zaměstnáváni pracovníci z Polska.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5785

Diskuse

Obsah vydání | 23. 6. 2016