Evropští cestující do USA budou zřejmě muset americkým úřadům odevzdávat hesla pro sociální sítě

10. 4. 2017

čas čtení 1 minuta


Evropští turisté cestující do USA čelí nepříjemné možnosti, že budou muset předávat osobní informace, včetně hesel pro přístup na sociální sítě a kontaktů ve svém mobilním telefonu. Pokud odmítnou, může jim být odmítnut vstup do země. Je to důsledkem "extremní kontroly", o níž uvažuje nová Trumpova vláda.

Turisté z evropských zemí, které jsou spojenci USA, budou zřejmě nuceni předávat svá osobní data, své finanční informace a čelit podrobným ideologickým výslechům, podle činitelů Trumpovy vlády, které citoval Wall Street Journal. Zatímco američtí občané mají záruky proti protizákonnému prohledávání a proti protizákonným výslechům na hranicích, je nejasné, do jaké míry mají možnost zahraniční návštěvníci odporovat požadavkům amerických imigračních úředníků.

Americká pohraniční kontrola sdělila deníku Guardian: "Všichni mezinárodní cestující, kteří přijíždějí do USA, jsou podrobování prohlídce americké celní a pohraniční ochrany (CBP). Součástí této prohlídky mohou být elektronická zařízení, jako jsou počítače, disky, pásky, mobilní telefony a další komunikační přístroje, kamery, hudba a další přehrávače a jiné elektronické či digitální zařízení. Máme-li udržet Ameriku v bezpečí ve stále digitálnějším světě, musíme mít možnost legálně zkoumat veškeré materiály, které přicházejí do USA." Neodpověděla na otázky ohledně sociálních sítí.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6647

Diskuse

Obsah vydání | 12. 4. 2017