Proti jednomu konzervativnímu kandidátu v nadcházejících britských volbách bylo zahájeno trestní stíhání

2. 6. 2017

čas čtení 1 minuta


Proti Craigu Mackinlaymu, konzervativnímu kandidátu pro volební okrsek South Thanet, a dvěma dalším činitelům Konzervativní strany bylo zahájeno trestní stíhání za údajný podvod při financování volební kampaně při volbách v květnu 2015.

Podle britského volebního zákona smějí politické strany vydat v každém volebním okrsku na předvolební kampaň jen určité omezené množství peněz. Craig McKinley a další dva činitelé Konzervativní strany jsou obviněni, že pro místní účely používali v kampani celostátní konzervativní autobus a nevykázali tyto náklady.



Kandidát nebude stažen z volební kandidátky, protože dosud nebyl za nic odsouzen a protože celá řada voličů už hlasovala prostřednictvím zaslaných poštovních hlasů. Pokud by byl shledán vinným, může být odsouzen k pokutě, anebo do vězení až na jeden  rok. V tom případě by byl, pokud bude zvolen, zbaven poslanecké funkce.

Premiérka Theresa Mayová uvedla: "Konzervativní strana je dál přesvědčena, že tato obvinění jsou bezpodstatná. Craig Mackinlay je nevinný, dokud mu nebude prokázána vina a zůstává naším kandidátem."

Podrobnosti v angličtině ZDE


0
Vytisknout
6677

Diskuse

Obsah vydání | 6. 6. 2017