TYTO podmínky KSČM pro vstup do vlády jsou naprosto rozumné

19. 6. 2018 / Jiří Hlavenka

čas čtení 1 minuta

Podmínky KSČM pro podporu vlády (plus dnešní návrh do Sněmovny), mimo jiné:

- zákaz reklam na půčky občanům
- zvyšování minimální mzdy
- valorizace důchodů
- podpora výstavby obecních bytů
- návrat vodárenství do rukou státu a obcí (nikoli zestátněním, jak to zase "pochopili" mudrci z pravice, ale normálně zpětným odkupem)

Klidně mě usmažte na ohni pekelném, ale za mě je tohle zcela v pořádku a dobré. (Další komunistické požadavky už jsou docela hnusné, ale to teď dávám stranou). Jenomže - není toto náhodou standardní, úplně fundamentální a dokonale ukradená sociálnědemokratická agenda? Jistěže ano. A jaké jsou podmínky sociální demokracie? 1 Poche. A jakou životnost má sociální demokracie bez sociálnědemokratických témat? Tři roky do příštích parlamentních voleb.


Pozn. JČ: V Británii mají poskytovatelé finančních půjček veřejnosti zákonnou povinnost si ověřit příjem věřítele a ujistit se, že bude schopen půjčku splácet. Půjčky totiž nejsou nástrojem jak paraziticky ožebračit chudé lidi, ale službou pro bohaté.

Nedávno britská konzervativní vláda také zákonem snížila výši částky, kterou lze investovat do hazardních automatů, na maximum 2 liber (58 Kč). Bez tohoto omezení prohrajete miliony na hracích automatech do pár minut. Neexistence tohoto limitu také tvrdě postihuje chudé lidi. Kdypak bude toto omezení zavedeno v ČR?

0
Vytisknout
8938

Diskuse

Obsah vydání | 21. 6. 2018