FBI kontaktovala druhou ženu, která obvinila soudce Kavanaugha ze sexuálního útoku. Trump ale zakázal výslech třetí

30. 9. 2018

čas čtení 1 minuta
Trump řekl v předvolebním projevu, že se do sebe s Kim Jong-unem "vzájemně zamilovali"

Americká FBI kontaktovala Deborah Ramirez, ženu, která obvinila Bretta Kavanaugha ze sexuálního útoku, když byla studentkou na Yale University. Měl jí vrazit své genitálie do úst. Trump však zakázal FBI, aby vyslechla třetí ženu, která obviňuje Kavanaugha ze sexuálního útoku. Třetí ženou, která nebude vyslechnuta, je Julie Swetnick, která svědčí o tom, že byla znásilněna na jednom z mnoha mejdanů, jichž se účastnili  Brett Kavanaugh a jeho kamarád Mark Judge a kde docházelo ke skupinovému znásilňování dívek.


 


Swetnickovou zastupuje právník Michael Avenatti, právník pornografické herečky Stormy Daniels, která tvrdí, že měla s Trumpem sexuální styky. Trump to popírá, stejně jako popírá obvinění ze sexuálních útoků, které proti němu vzneslo více než deset žen. Trump tento týden na Twitteru na Avenattiho zaútočil. Označil ho za "naprostou spodinu" a za "právníka třetího řádu, který umí falešně obviňovat, jako mě a nyní soudce Kavanaugha."

V sobotu řekl Avenatti deníku Washington Post, že "netuší, jak by vyšetřování FBI mohlo být považováno za úplné", pokud FBI nekontaktuje jeho klientku.

Někteří Kavanaughovi spolužáci svědčí o tom, že Kavanaugh jako student se extremně opíjel, a zpochybňují jeho svědectví, že pil jen pivo, "normálně", avšak ti nebudou na Trumpův příkaz součástí vyšetřování FBI, konstatuje deník New York Times.

Donald Trump mezitím ve svém chaotickém, hodinu trvajícím projevu na předvolebním shromáždění, vyjádřil svou lásku k severokorejskému diktátoru Kim Jong-unovi a zuřivě zaútočil na demokraty ve věci Kavanaughova obvinění. Vysmíval se také prezidentu George H W Bushovi a znovu zuřivě útočil proti médiím.  

Podrobnosti v angličtině ZDE ZDE

 
 

0
Vytisknout
6924

Diskuse

Obsah vydání | 2. 10. 2018