Podpora Labouristické strany "drasticky poklesne", pokud nezačne podporovat druhé referendum o brexitu

5. 1. 2019

čas čtení 2 minuty

Tisíce členů Labouristické strany požadují, aby strana odmítla dohodu Theresy Mayové o brexitu a požadovala nové referendum o členství Británie v EU. Přicházejí varování, že někteří členové Labouristické strany kvůli jejímu nevyjasněnému stanovisku v této věci ze strany už odcházejí.

 
 

Z největšího průzkumu veřejného mínění o brexitu od referenda v červnu 2016 vyplývá, že by voličská podpora Labouristické strany, pokud nezačne požadovat druhé referendum o brexitu, poklesne na pouhých 26 procent. (V současnosti mají labouristé i konzervativci kolem 38 - 40 procent volební podpory, ale konzervativci nad labouristy v důsledku neefektivního Corbynova vedení navzdory své neuvěřitelné nekompetenci vítězí.)

Z průzkumu, uskutečněného během Vánoc, vyplývá, že britští voliči chtějí druhé referendum o brexitu v poměru 53 procent hlasů. 54 procent britských občanů chce, aby Británie setrvala v EU, 46 procent chce odejít - když se vyloučí ti občané, kteří nevědí.

Z průzkumu také vyplývá, že britská veřejnost  nepodporuje strategii Theresy Mayové, jíž je dát přednost zákazu imigrace z EU a poškodit tak britskou ekonomiku:

Je důležitější, aby Británie měla kontrolu nad imigrací z EU do Británie než si udržet volný obchodf s EU? 31 procent
Je důležitější, aby mohla Británie volně obchodovat s EU, než aby měla kontrolu nad imigrací z EU?   49 procent




Vyšlo také najevo, že řadoví členové Konzervativní strany, jimž je většinou kolem sedmdesáti, dávají důraznou většinou přednost ultraprobrexitovým kandidátům, jako je Boris Johnson, Jacob Rees-Mogg a David Davis, kteří by měli podle nich nahradit Theresu Mayovou.

Jem 26 procent členů Konzervativní strany chce setrvat v EU, oproti 70 procentům členů Labouristické strany a 84 procentům členů Liberálnědemokratické strany.

62 procent členů Konzervativní strany si přeje odejít z EU bez dohody:






Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
6776

Diskuse

Obsah vydání | 8. 1. 2019