Mayová se snaží vyřešit své problémy s brexitem známým způsobem: korupcí

31. 1. 2019 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

 

Podobně jako když prohrála zbrkle uspořádané předčasné volby v červnu 2017 a udržela se u moci pouze pomocí úplatku miliardy liber, který poskytla fundamentalistické severoirské straně DUP za její parlamentní podporu, čímž si vytvořila obrovský problém pro brexit, protože DUP nepřijme žádné normální řešení, nyní se britská premiérka rozhodla úplatky zkorumpovat severoanglické labouristické poslance, aby podpořili její odmítnutou dohodu o brexitu.

Je to pozoruhodné, protože za normálních okolností vládnoucí britští konzervativci, kteří pohrdají normálními lidmi a neváhají jim ničit život drastickou politikou škrtů v sociální oblasti (4,5 milionu Britů v současnosti nemají vůbec žádné peníze a stoprocentně závisejí na tzv. food banks, charitativních centrech, které rozdávají zadarmo potraviny chudým lidem, 4,1 milionu britských dětí a 22 procent britského obyvatelstva, tedy 14,3 milionu lidí,  žijí v chudobě), kdykoliv se konzervativní vláda snaží prosadit nějakou politiku, peníze na zkorumpování politiků se vždycky najdou.  K výraznému zhoršení situace chudých občanů došlo od roku 2010, kdy se konzervativci dostali k moci.

Nyní si Mayová vyvzpomněla, že poskytne zaměstnancům v Británii po brexitu ochranu zaměstnaneckých práv a zahltí penězi bývalé hornické komunity v severní Anglii, které od uzavření uhelných dolů žijí v chudobě.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

Theresa Mayová se připravuje podplatit labouristické poslance, aby hlasovali pro její dohodu o brexitu tím, že zahltí jejich probrexitové volební obvody množstvím peněz. Po dlouhá desetiletí odebírali toryové peníze těmto oblastem prostřednictvím  likvidace institucí a politiky škrtů. Teď jsou ochotni je financovat prostřednictvím úplatků pro místní poslance:


0
Vytisknout
7633

Diskuse

Obsah vydání | 5. 2. 2019