Noví Johnsonovi idiotští poslanci hlasovali proti sjednocování dětských uprchlíků s jejich příbuznými v Británii

9. 1. 2020

čas čtení 3 minuty
Nová britská idiotská Dolní sněmovna také hlasováním zrušila program mezinárodní studentské výměny EU Erasmus.


Jak píše v deníku Guardian ironický komentátor John Crace, britská Dolní sněmovna se po Novém roce vrátila k práci a "nová Johnsonova parlamentní většina dala idiotům plné pravomoci, aby se zcela chovali jako idioti". 

Ve středu se to projevilo tím, že Johnsonova Dolní sněmovna hlasovala drtivou většinou 348 poslanců vůči 252 proti přijetí dětských uprchlíků, kteří mají v Británii příbuzné. Jestliže tedy někde na evropském kontinentě v lese přespává desetiletý kluk, jemuž Asad zabil v Sýrii rodiče, a má v Británii strýčka, slavní konzervativní poslanci Dolní sněmovny ho k tomu strýčkovi nepustí. Evropská unie má zákon, podle něhož členské země musejí přijmout dětské uprchlíky, kteří mají v té zemi příbuzné. Británie nyní hlasovala pro zrušení tohoto zákona.

Uvědomme si pořádně, co tohle znamená. 348 zvolených zástupců právě hlasovalo, aby děti bez doprovodu rodičů  byly ponechány v děsivé situaci, namísto toho, aby jim bylo dovoleno přičlenit se k jejich rodinám. A to máme věřit, že tahle vláda chce učinit Británii "otevřenou a tolerantní zemí"?



 

Charitativní organizace jsou šokovány. Čech lord Alf Dubs, který se jako šestiletý dostal do Británie z Československa v rámci Wintonova kindertransportu, a který v roce 2016 přiměl tehdejší konzervativní vládu, aby tuto ochranu pro uprchlické děti včlenila do zákona, se ve středu vyjádřil, že je to "nesmírně deprimující" výsledek.

"Je velkým zklamáním, že prvním skutečným činem nové vlády Borise Johnsona je kopnout tyhle děti do zubů. Je to zrada britské humanitární tradice a nechává to velmi zranitelné děti v severní Francii a na řeckých ostrovech úplně na holičkách," konstatoval Dubs.

Skotský parlament symbolicky hlasoval pro absolutní odmítnutí Johnsonova zákona o odchodu Británie z EU. Skotská vláda apelovala na poslance skotského parlamentu, aby tento zákon, který je "unikátně urážlivý pro skotskou demokracii" totálně odmítli.

Dolní sněmovna také odmítla dodatky ze Severního Irska, které se obává, že Johnsonova dohoda o brexitu, která zavádí hranici mezi hlavním britským ostrovem a Irskem, bude pro severoirské podniky katastrofou. ZDE
 
Pozoruhodně, Johnsonova Dolní sněmovna také hlasovala pro úplné zrušení výměnného mládežnického  programu Evropské unie Erasmus pro  učitele a studenty.

Labour proti brexitu: Proč proboha někdo dokáže hlasovat pro to, aby bylo mladým lidem odepřeno získávat životní zkušenosti, aby si prohloubili znalosti a rozšířili svou kvalifikaci? Je to naprosté idiotství.

Britská Dolní sněmovna:

Poslanci hlasovali proti druhému čtení Nové klauzule 10, a to  344 hlasy proti 254. 

Tato nová klauzule by bývala požadovala, aby vláda vyjednala pokračující plné členství školského a mládežnického programu EU Erasmus.


0
Vytisknout
7249

Diskuse

Obsah vydání | 14. 1. 2020