Pokus o trumpistický puč: Příznivci se promísili s extrémisty

11. 1. 2021

čas čtení 1 minuta
Vedle amerických vlajek a vlajek Trump 2020 byly během středečních nepokojů k vidění i vlajky, znaky a symboly rasistických skupin, skupin hlásajících bělošskou nadřazenost a extrémistických skupin, napsaly Mallory Simonová a Sara Sidnerová.


Obrázky jsou součástí příběhu o přesvědčení těch, kdo se rozhodli ten den přijít - od vášnivých a mírumilovných Trumpových příznivců až po extrémisty, kteří dali najevo svou nenávist symboly, stejně jako činy.

Míšení obou skupin je problém, jehož se experti sledující extrémismus dlouho obávali.

Například skupina Three Percenters (také známá jako III%ers, 3%ers nebo Threepers) je součástí miličního hnutí ve Spojených státech a jde o protivládní extrémisty.

Tak jako jiná miliční hnutí se Three Percenters považují za obránce amerického lidu proti vládní tyranii. Název skupiny pochází z nepřesného tvrzení, že jen tři procenta lidí v koloniích se během americké revoluce ozbrojila a bojovala proti Britům.

Jejich vlajku tvoří logo v podobě římské trojky obklopené kruhem bílých hvězd na pozadí tradiční americké vlajky Betsy Rossové v podobě modrého čtverce a černobílých pruhů.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
4704

Diskuse

Obsah vydání | 13. 1. 2021