Křížky na průhonickém náměstí

9. 8. 2021

čas čtení 1 minuta
Foto Petr Zewlakk Vrabec

tisková zpráva

V sobotu 7. srpna od 6:00 dobrovolníci Milionu chvilek před zmrzlinárnou na hlavním náměstí v Průhonicích namalovali smyvatelnými spreji kříže, jako se stalo v únoru na Staroměstském náměstí.


Od 10:00 do 17:00 tam premiér Andrej Babiš v místní zmrzlinárně rozdával zmrzlinu v rámci své kampaně. Křížky na náměstí chtěli aktivisté ukázat realitu Babišovy vlády v kontrastu s jeho kampaní. Křížky za všechny, kdo si kvůli nezvládnuté pandemii pro zmrzlinu přijít nemohou. Je to více než 32 000 mrtvých.

Křížky jsou nasprejované. Jak teď zareaguje premiér?


 


“Stejně jako značná část veřejnosti jsme znechuceni kampaní pana premiéra. S úsměvem od ucha k uchu se předvádí, jako by se nikdy nic nestalo. Přitom má on a jeho vláda na svědomí nezvládnutou pandemii, při které zemřelo přes třicet tisíc lidí. Naše sobotní akce má za cíl konfrontovat pozlátko předvolební kampaně s krutou realitou jeho vlády. Andrej Babiš bude rozdávat zmrzlinu nad památníkem babiček, dědečků, rodičů i dětí, kteří už zmrzlinu nikdy nedostanou,” řekl k sobotnímu happeningu Milionu chvilek Jiří Jakub Zévl, místopředseda Milionu chvilek.



 
autor snímků je Petr Zewlakk Vrabec

-1
Vytisknout
8305

Diskuse

Obsah vydání | 12. 8. 2021