Chce Zeman opravdu zničit Českou republiku globálním oteplováním?

26. 12. 2021 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty


Svým vánočním projevem poskytl Miloš Zeman znovu přesvědčivý důkaz, jak zaseklý je senilní stařec kdesi v sedmdesátkách. Ten člověk vůbec nevnímá zhoršující se klimatickou krizi, která bez razantních akcí proti globálnímu oteplování zničí přírodu, zemědělství i přijatelný život v České republice. Zeman reprezentuje absolutní zacyklenost myšlení v ČR i absenci jakékoliv strategie pro rozvoj obnovitelných zdrojů. Jaderná energetika není řešením, protože Dukovany není možné dostavit včas a Česká republika nemá na tyto drahé energetické zdroje peníze. Je neuvěřitelné, proč  vláda v ČR nepracuje na rozumné a široké strategii vytváření obnovitelných zdrojů. Evropa se musí co nejdříve osvobodit závislosti na (ruském) plynu, nejen z politických, ale zcela zjevně i z havarijních ekologických důvodů. Spalování plynu ničí planetu.

Opravdu sprostý je mimochodem Zemanův útok na Gretu Thunbergovou. Ta sprostota je pozoruhodně mnohonásobná. Snoubí se v ní pohrdání ženami, mladými lidmi i vzdorné a omezené popírání hrozby likvidace této planety. Zeman, jako blázen, prosazuje zrychlování ekonomického výkonu světového hospodářství. Proč ho nikdo nekoriguje?

Niedermayer: Pouhých čtyřicet miliard z EU může zvýšit podíl elektřiny ze slunce a větru pětinásobně

Jaderné elektrárny

V pandemické době nelze činit úspory státního rozpočtu, naopak si stát musí půjčovat, aby stimuloval inovativní oblasti ekonomiky a vyvolal hospodářský rozvoj, který bude v budoucnosti produkovat daně. Škrty se to nedá řešit.



1
Vytisknout
9171

Diskuse

Obsah vydání | 30. 12. 2021