Koronavirus: Šílenci v Konzervativní straně varují Johnsona, ať nezavádí karanténní omezení, navzdory obrovskému nárůstu nákaz

26. 12. 2021

čas čtení 2 minuty
- Omikron výrazně ohrožuje děti. Od 9. do 16. prosince zaznamenala Americká akademie pediatrů 169 964 nákaz dětí koronavirem.  ZDE

- Írán zakázal cestování z Británie, Francie, z Dánska a Norska kvůli koronaviru, zatím na 15 dní. Zdravotní úřadu v Íránu také zastavily cestování do Turecka, které je pro Írán populární turistickou destinací, a to na dobu neurčitou.

- Spojené státy zaznamenaly největší denní nárůst infekcí od ledna 2021, totiž 184 802 denních nákaz.

- Izraelský premiér Naftali Bennwett je doma v izolaci poté, co jeho čtrnáctiletá, očkovaná dcera měla pozitivní test na covid.

- Británie uvažuje o zavedení očkovacích týmů, které by chodily dům od domu a nabízely individuálně očkování občanům. Cílem je zamezit novému lockdownu.

 

- V Gaze byla zaznamenána první nákaza omikronem.

- Skotsko, Wales a Severní Irsko zavádějí nová protikoronavirová omezení. V Angli varuje šílené křídlo Konzervativní strany potenciální kandidáty na premiérské místo po případném svržení Borise Johnsona, aby se nedovažovali podpořit žádná karanténní opatření. Angličtí vědci naopak upozorňují, že počet mrtvých na covid by se snížil o 18 procent, pokud by byla zavedena omezení do poloviny ledna, o 39 procent, pokud by trvala do poloviny března. ZDE  

- V pátek 24.12. Británie zaznamenala 122 000 denních nákaz. Odhaduje se, že je v Británii nakaženo 1,7 milionů lidí, ale počet hospitalizací a úmrtí je nižší než touto dobou loni, kdy nebylo k dispozici očkování. Dosud se nákaza šíří především mezi mladými lidmi a někteří vědci varují, že až se dostane mezi starší lidi, počet hospitalizací a úmrtí stoupne. Avšak starší lidé jsou proočkováni, takže je otázkou, zda se to skutečně stane. Někteří vědci se domnívají, že koronavirus slábne a že v budoucnosti bude nutno očkovat jen starší a zdravotně ohrožené občany. 

- Covid se dál šíří v Austrálii, je tam registrováno 9605 denních nákaz.

- Francie zaznamenala v sobotu rekordní počet denních nákaz: 104 611. Poprvé od začátku pandemie registrovala více než 100 000 denních nákaz.

- Itálie registrovala třetí rekordní denní počet nákaz, 54 762.

- Rekordní počet nákaz je zaznamenán v Irsku i v Číně, kde úřady zavádějí přísný lockdown.
- 5400 letů bylo zrušeno, protože letecké společnosti nemají personál, který byl nucen jít do karantény. Čtvrtina zrušených letů je v USA.

- Indie bude očkovat děti mladší 15 let.

- Omikron se stal dominantní variantou v Portugalsku. Školy, bary a kluby jsou tam do 10. ledna uzavřeny.

- V Anglii se tvoří dlouhé fronty před očkovacími centry.

- Německo zaznamenalo 10 100 nových denních nákaz a 88 úmrtí, nákaza tam klesá.

2
Vytisknout
5204

Diskuse

Obsah vydání | 30. 12. 2021