Rusko "nemá v plánu ukončit válku proti Ukrajině"

4. 1. 2023

čas čtení 1 minuta
Teroristické Rusko se pokusí provést nové ofenzívy na frontě. Uvedl to zástupce Obranného zpravodajství Ukrajiny Andrij Čerňak v komentáři pro RBC-Ukrajina.

"Podle ukrajinské vojenské rozvědky se Rusové budou i v příštím roce pokoušet pokračovat v provádění útočných operací. V žádném ze směrů se jim nepodařilo dosáhnout svého cíle. Chápou, že prohrávají, ale neplánují ukončit válku. Zvažujeme možnost, že by mohli opustit sever nebo východ. Takové akce nepřítele se předpokládají a naši vojáci jsou na to připraveni," řekl zástupce Obranného zpravodajství Ukrajiny.

Zástupce Obranného zpravodajství Ukrajiny je přesvědčen, že Rusové se pokusí udržet pozemní koridor na Krym a zmocnit se celé Doněcké oblasti. Současně, podle jeho názoru, okupanti nebudou schopni vynutit si přechod přes Dněpr, aby znovu obsadili Cherson.

"Podle Obranného zpravodajství Ukrajiny může ruská armáda v příštích 4-5 měsících ztratit až 70 tisíc dalších lidí. A vedení okupační země je na takové ztráty připraveno," shrnul Andrij Čerňak.

Zdroj v ukrajinštině: ZDE

0
Vytisknout
4776

Diskuse

Obsah vydání | 6. 1. 2023