Soul tvrdí, že v Rusku je již 3 000 severokorejských vojáků

25. 10. 2024

čas čtení 1 minuta
Šéf jihokorejské špionáže řekl zákonodárcům, že do prosince se očekává nasazení přibližně 10 000 severokorejských vojáků, zatímco Kyjev hlásí, že odrazil desítky útoků na frontové linii.

Šéf jihokorejské špionáže řekl zákonodárcům, že v Rusku je již celkem 3 000 severokorejských vojáků a 10 000 se očekává v prosinci.

Obavy z rozmístění severokorejských jednotek přicházejí v době, kdy ruské síly pokračují v útocích na několika místech frontové linie na východní Ukrajině, podle denní situační zprávy ukrajinského vojenského vedení.

Město Pokrovsk je jedním z ohnisek bojů a je klíčovým zásobovacím uzlem pro Ukrajinu.

Ruské síly pomalu postupují na město, protože se snaží získat převahu v regionu.

Proruští vojenští bloggeři také tvrdí, že jednotky Kremlu útočí na čtyři města na východě země.

Americký ministr obrany Lloyd Austin ve středu řekl, že má důkaz, že v Rusku jsou severokorejští vojáci, a podpořil prohlášení jihokorejských zpravodajských důstojníků, že tisíce lidí jsou již v zemi.

"Existují důkazy, že v Rusku jsou jednotky KLDR," řekl Austin novinářům v Římě, přičemž použil formální zkratku Korejské lidově demokratické republiky.

"Co přesně dělají? To se teprve uvidí. To jsou věci, které musíme vyřešit," dodal Austin.

"Pokud jsou spoluválčící stranou, jejich záměrem je účastnit se této války jménem Ruska? To je velmi vážný problém a bude mít dopady nejen na Evropu, ale bude to mít dopad i na věci v Indo-Pacifiku," řekl Austin s tím, že Jižní Korea se na tuto otázku bude velmi soustředit.

Zdroj v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
556

Diskuse

Obsah vydání | 25. 10. 2024