Proč je Vondra nevinen

2. 3. 2012

čas čtení 1 minuta

Aféra s předraženou zakázkou pro firmu ProMoPro se pozvolna posunula do závěrečné fáze. Vyšetřování skončilo a v nejbližší době by měla být podána trestní oznámení ZDE, píše Rudolf Čechura.

Jak však prohlašují všeobecně dobře informované zdroje, bývalý vícepremiér Vondra může být v klidu, jeho se to už netýká. Jakkoliv toto rozhodnutí zřejmě zanechá nepříjemnou pachuť v ústech všech, kdo věřili, že to tentokráte Vondrovi neprojde, neklesejme v depresích na kolena. Tedy alespoň ne my, kteří máme (alespoň někdy) trošku smyslu pro černý humor. Z vyšetřování jasně vyplynulo, že pan Vondra byl sice zodpovědný za realizaci celé zakázky, ale konkrétní smlouvy podepisovali jím pověření úředníci a on o nich ani nevěděl. Vlastně je to velmi veselé: Svou vlastní obhajobou se pan Vondra veřejně chlubí faktem, že je vlastně úplně zbytečný! Vícepremiér, který nic nedělá a za nic nezodpovídá!

Pane Nečasi a pane Kalousku, pan Vondra vám právě dal vynikající návod na to, kde ušetřit nějakou tu miliardičku. Jakmile se některý člen vlády přizná, že za nic nemůže a za nic nezodpovídá, hned jeho post zrušte. Co s takovými neodpovědnými úředníky, že! Na druhou stranu, ve vysvětlování toho, proč se bez nevědoucích, neodpovědných a neschopných lidí naše země neobejde, už máte bohatou praxi. Zřejmě by se brzy mohlo ukázat, že za nic nemůžete ani vy.

0
Vytisknout
16560

Diskuse

Obsah vydání | 5. 3. 2012