Murdochova dcera kritizovala podnikatelské metody svého otce a bratra

23. 8. 2012

čas čtení 1 minuta

Elisabeth Murdochová, druhá dcera australského mediálního magnáta Ruperta Murdocha, vlastníka globálního mediálního impéria News Corporation, kritizovala v hlavní přednášce na právě probíhajícím televizním festivalu v Edinburku podnikatelskou praxi svého otce a bratra. Zdůraznila, že lidskost je důležitější než zisky, a kritizovala News Corporation svého otce za to, že funguje bez etických hodnot. Murdochová argumentovala, že skandál s ilegálním pronikáním do mobilních telefonů celebrit, za což jsou nyní trestně stíháni vysocí pracovníci Murdochovy firmy, byl důsledkem skutečnosti, že firma neměla "pevný soubor hodnot založených na jasném programovém prohlášení".

Kritizovala svého bratra Jamese a jeho vlastní kontroverzní projev na edinburském televizním festivalu před třemi lety. James Murdoch tehdy řekl, že "jedinou spolehlivou, trvalou a věčnou zárukou nezávislosti je zisk". Murdochová na to reagovala slovy, že "zisk bez programu je recept na katastrofu." Zdůraznila, že "lidé musejí odmítnout myšlenku, že peníze jsou jediným efektivním měřítkem všeho, anebo že volný trh je jediným mechanismem, který všechno vyřeší". "Když kapitalismus nemá cíl, je to velmi nebezpečné dává si tím vlastní gól."

Murdochová otevřeně pochválila BBC, která často vysílá pořady, vyrobené její produkční společností, na rozdíl od televize vlastněné jeho otcem."

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5722

Diskuse

Obsah vydání | 24. 8. 2012