Žijeme v demokratické zemi?

20. 12. 2012

čas čtení 1 minuta

Přečetl jsem si dopis politického vězně Romana Smetany z vězení. Musel jsem se podívat na kalendář, který je vůbec rok a zda jsem se nějakým způsobem neocitl v jiném století. Kdo vůbec dává moc někomu k takovému jednání . Co dělá slavný ministr vnitra, co dělá justice (ta je asi plně zahlcena bojem o své platy). Nemohu uvěřit, že se tak jedná s člověkem, který chtěl jenom poukázat na neřesti, které se dějí v naší zemi. "Tak dělals nám tykadla, my tě humanisticky "pendrekem"naučíme jak se máš chovat," píše Miroslav Daněk.

Po tomto dopise už věřím všemu, co říkal vězněný poslanec Rath při svém projevu k poslancům v Poslanecké sněmovně. Ano , v demokratické zemi se ve vězení "mučí" a podle slov dozorců zřejmě s požehnáním této vlády. Kde jsou lidská práva. Naposledy jsem psal o studentech, kteří pořádají hon na radní Baborovou. Ano honem to začíná, milí studenti.

Možná ale jenom spím a zdá se mi to. Přece to musí být jen vymyšlené, to není přeci možné, to nemůže být pravda . Snad se z toho snu probudím.

0
Vytisknout
7947

Diskuse

Obsah vydání | 20. 12. 2012