Cenzurují se telefonáty do České televize?

20. 12. 2012

čas čtení 1 minuta

Jako kandidát na prezidenta se včera prezentoval v televizi Přemysl Sobotka, jako obvykle jel na vlně antikomunismu, píše Heřman Schottek. Nelíbilo se mu slovo socialismus v programu komunistů. Jelikož jsme údajně mohli zavolat do studia s dotazem, rozhodl jsem se že tuto službu využiji.

Zavolal jsem na uvedené číslo a byl jsem překvapen, že po asi pěti minutách jsem byl přepojen na operátorku, kde jsem byl zdvořile vyzván, jakou otázku chci položit.

Na můj dotaz, že jsem byl přesvědčen, že budu okamžitě do studia volat mi bylo sděleno, že se dotazy musí nějak regulovat,aby došlo na e-maily, facebook atd.

Operátorce jsem řekl, že mám dva dotazy. První jak se studovalo kandidátovi za 40 Kč kolejného a 10 kč za jídlo na celý den.Ten druhý byl o tom, že o socialismu jako alternativě diskutují mnozí filozofové a politologové a že by bylo dobré, když v tom senátu se absolutně nepředřou, si přečíst knhy a stati od Žižeka, Chomského, Bělohradského a třeba i Kellera, které považuji za mnohém chytřejší než pana kandidáta.

Slečna mi řekla, že mi zavolají pokud to bude možné.

Upozorňuji, že první a poslední telefonát byl po 45 minutách.Tak nevím, co si o tom myslet.Že by se dotazy lustrovaly?

0
Vytisknout
7245

Diskuse

Obsah vydání | 20. 12. 2012