Nebudou-li vozit zbraně do Konga, Libye, Jemenu, Somálska a dalších zemí čeští zbrojaři, budou je tam vozit čínští zbrojaři

23. 5. 2013 / Štěpán Kotrba

čas čtení 1 minuta

Romantický havlovský idealismus vítězství pravdy a lásky nad lží a nenávistí za dvacet let ukázal, že nenastolí mír na světě, kam české zbrojovky nebudou dodávat "kouřící hlavně". Nestalo se nic. V Africe i Asii se válčí dál. Pouze zbraně české provenience nahradily čínské, běloruské a íránské kopie starých kalašnikovů, případně zastaralý arzenál milionové čínské armády, která přezbrojuje. USA své staré zbraně prodává v Jižní Americe. I Francie otevřela poválečné sklady a její zastaralé útočné pušky ovládly boj v Libyi. Rusko přezbrojuje též a tak miliony starých kalašnikovů z jejich skladů také určitě najdou své zákazníky. To je globální trh se zbraněmi.

Nesehnutí jsou naivními hipísáky, kteří se snaží pouze poškozovat český průmysl. Nikdo už jejich výkřiky nebere vážně. Český zbrojní průmysl chce pouze ty podmínky, které mají i ostatní země EU. Nic víc a nic méně. České zamini by se už jednou provždy mělo s havlismem rozžehnat.

0
Vytisknout
7627

Diskuse

Obsah vydání | 24. 5. 2013