Zeman je teď "pro lid nadějí, vzešlou z bahna českého kapitalismu"

28. 6. 2013

čas čtení 1 minuta

Karel Dolejší už nebude psát vnitropolitické komentáře, protože prý není pochopen, píše Petr Kalaš. Jak může být chápán, když pro stále "horší" vlády předešlé nalézá některé podstatné klady, ale pro "pokus" začít jinak, např. efektivněji zhodnotit první přímou volbu prezidenta jako možná účinnější KADLUB na bezzubou parlamentní pseudodemokracii ve službách demontáže, napřed ČSSR a po té i ČR, nemá ani půl slova podmínečného uznání. Zemanův mandát je snad bezcenný? "Kamarádi" vadí, minulé vlády v objetí lobistů, dravých mafiánů a tunelářů nevadí? Možná zemanovská "tzv. "neústavní (?) strategie" nevyjde. Ale nedivme se, že reálný socialismus tím bude zcela rehabilitován.

K. Dolejšímu přesto děkuji. V posledním článku se překonal. Žádný z předešlých nebyl psán stylem "Piš, jak slyšíš", téměř všechny psány skvělou intelektuálštinou.

"Hloupý" Zeman je čitelný, v prostořekosti snadno ublíží, nemálo z toho i poškodí. Teď je pro lid nadějí, která nečekaně vzešla z mravního bahna českého kapitalismu. Vznik této krize není dílem Zemana, proč mu tedy dávat stop místo podpory. Jistěže se může zneurčitnit a negovat sama sebe, ale nechť kronika pádívých událostí zatím zůstane otevřená. Budou v ní bohužel chybět články a stati K.Dolejšího, který rozumí mnohému, pouze neumí číst lidové poudačky prostého jazyka a životní filozofie.

0
Vytisknout
7128

Diskuse

Obsah vydání | 28. 6. 2013