Včera Fuksa,Tluchoř a Šnajdr. Dnes Fischer

9. 7. 2013 / František Štván

čas čtení 2 minuty

Ano, je to tak. Náhlá Fišerova schopnost splatit po překročen zákonného termínu svůj dluh z prezidentské kampaně nápadně připomíná demisi tří poslanců, které předcházela vnitrostranická dohoda(dle orgánů činných v trestním řízení korupční) uvnitř ODS, že o nadstandardní živobytí vzdáním se poslaneckého mandátu nepřijdou. Zajímavé je, že zatímco prezident Zeman na zatčení tří výše jmenovaných výtečníků z ODS reagoval názorem: "Pokládám vznesená obvinění za velmi závažná," tak na expresní splnění podmínky, neboť si neumím představit, že by byl Fischer jmenován ministrem, pokud by ho tížil více jak pětimiliónový dluh, nic podezřelého nevidí.

Přitom by pořekadlo- zadarmo ani kuře nehrabe - mohlo mít, po tom všem co řadoví občané na politické scéně mohou sledovat, s náhle otevřenými peněženkami ještě včera netečných sponzorů k Fischerovým dluhům, dost společného. Ale dobrá, politici mívají, zvlášť když jim jde především o moc a ne o voliče, schopnost nevidět identické věci stejně.

Přehlédnout však, že Fischer nesplnil zákonem stanovenou lhůtu, by Zeman neměl ani po prodělání série onemocnění, které se podepsalo na jeho schopnosti koordinovat své pohyby před místností, kde jsou uloženy korunovační klenoty. Pokud někdo mé rozhořčení (zklamání voliče)nechápe, pak mu posloužím polopatickým příkladem.

Tvrdit, že po splacení dluhu je dnes správné na pana Fischera pohlížet jako na ministerského kandidáta, který má čistý štít, je stejně nesmyslné, jako kdyby řidič, v obci přistižený při fatálním překročení povolené rychlosti, dostal možnost se očistit tím, že by se vrátil na začátek obce a následně by, prost jakéhokoliv škraloupu a za salutování těch co pomáhají a chrání, pokračoval povolenou rychlostí.

Docela by se mi líbilo, kdyby prezident Zeman na Fischera reagoval stejně jízlivě, jako na Špidlu: "Pokud jde o ministra Fischera, tak to byl sice slabý prezidentský kandidát, na druhou stranu, nemá nic společného s korupcí, alespoň doufám, že s ní nic nemá společného."

0
Vytisknout
13172

Diskuse

Obsah vydání | 10. 7. 2013