IDnes opět vede nesmyslnou kampaň proti Zemanovi. Na základě nesmyslných "informací". Proč?

28. 12. 2013 / Jan Čulík

čas čtení 2 minuty

IDnes cituje absurdní "průzkum" údajných názorů na Zemanův vánoční projev od jakési obskurní firmy. Ta zjistila, že prý většina výroků k Zemanovu vánočnímu projevu na "sociálních sítích" či "zpravodajských webech" byla "kritická". Překvapení: nejvíce prý "diskutérům" vadilo to, co veřejnosti vnucovaly právě sdělovací prostředky - prý "sebestřednost".

To nemají zaměstnanci v IDnes vůbec žádnou profesionalitu ani soudnost?

Je to nesmysl: příspěvky na sociálních sítích nemají žádnou sociologickou hodnotu, protože nevycházejí z žádného sociologického vzorku. Jsou self-selecting. Naprosto novou - a velmi povážlivou - věcí je, že se zřejmě někdo pokusil brát výroky, zveřejňované na fórech českých deníků často psychopaty, "vážně".

Kromě toho, Zemanovi voliči se velmi pravděpodobně nevykecávají na Facebooku...

Zřejmě snaha zadupat Miloše Zemana do země za jakoukoliv cenu se u některých lidí stala obsesí. Jak píše Martin Hekrdla, zatratili by ho, i kdyby řekl "Karlův most".

"Případ Zeman" bude zřejmě ze sociologického hlediska ještě zajímavý a hodně se z něho o pražské kavárně ještě dovíme. Posedlíci si z něho udělají navždy fackovacího panáka. Ale zesměšňuje to tentokrát jenom je.

Nejprve bylo pro IDnes "zprávou", že Zemanův projev měl "malou sledovanost". Cožpak se píší články o tom, jakou měl sledovanost vánoční projev státníka? Co by asi znamenalo, kdyby Timesy napsaly, že vánoční projev anglické královny "měl malou sledovanost"? Zcela zjevně by se to interpretovalo jako podivný podpásový iracionální útok na královnu. Veřejné projevy politiků nemívají velkou sledovanost. A co kdyby Zemanův projev býval měl velkou sledovanost - nebo sledovanost průměrnou? To by byla pro IDnes taky zpráva? :)

Zeman má jistě své chyby, ale tohle už je poněkud absurdní umanutost.

(Nesmyslnou zprávu publikovaly i další servery. Takto vznikají pražské virtuální kampaně o ničem.)

0
Vytisknout
13670

Diskuse

Obsah vydání | 27. 12. 2013