Princ Charles kritizoval popírače globálního oteplování

31. 1. 2014

čas čtení 1 minuta

Anglický princ Charles zaútočil na klimaskeptiky. Charakterizoval je jako "brigádu bezhlavých kuřat" a obvinil "vlivné skupiny popíračů globálního oteplování", že zastrašují veřejnost.

Princ Charles už dlouho vede kampaň za zvýšení povědomí o globálním oteplování. I v minulosti už několikrát kritizoval klimaskeptiky. Tentokrát to učinil při projevu před udílením cen mladým ekologickým podnikatelům v Buckinghamském paláci.

"Je záhadné, musím říci," že v našem moderním světě máme takovou slepou víru ve vědu a techniku, že všichni přijímáme všechno, co nám o čemkoliv věda sděluje - s jedinou výjimkou klimatologické vědy," řekl ve svém projevu princ a pokračoval:

"Najednou, s útočným zastrašování, nám sdělují vlivné skupiny popíračů globálního oteplování, že se vědci mýlí a že musíme přestat věřit drtivě přesvědčivým vědeckým důkazům.

Takže bych chtěl velmi poděkovat našim mladým podnikatelům kteří jsou tu dnes večer, který mají předvídavost a sebevědomí, takže rozumí tomu, co se děje, ignorují brigádu slepě pobíhajících bezhlavých kuřat a dělají praktické činy, které jsou proti globálnímu oteplování nápomocné.

Princ pokračoval: "Jak jste si možná občas povšimli, mám ve zvyku vystrkovat hlavu nad parapet a většinou mi ji ustřelí za to, že poukazuju na věci, které jsou mi naprosto jasné.

Možná je to obtížné pro lidi, kteří prosazují určité podnikatelské zájmy to přiznat, ale skoro celé minulé století jsme strávili tím, že jsme nadšeně testovali svět, až jsme ho skoro rozbili, protože nestudujeme dostatečně podrobně dlouhodobé dopady svých činů.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
8462

Diskuse

Obsah vydání | 3. 2. 2014