Kabala mocných se schází v Kodani

30. 5. 2014

čas čtení 2 minuty

Od čtvrtka jednají v Kodani na supertajném bilderberském setkání nejmocnější spiklenci světa. Seznam účastníků letošního šedesátého bilderberského zasedání je ZDE. ZDE jsou poněkud bezmocné fotografie účastníků letošního setkání, pořízené novináři, kteří nemají na tajnůstkářské setkání přístup.

První bilderberské zasedání se konalo v Holandsku 29. května 1954. Letošního jubilejního šedesátého třídenního bilderberského setkání se účastní britský ministr financí George Osborne, šéfové rozvědky MI5, americké NSA, NATO, Mezinárodního měnového fondu, banky HSBC, ropných firem Shell a BP, banky Goldman Sachs International a desítky dalších generálních ředitelů, miliardářů a vysokých politiků z celé Evropy. Budou se domlouvat o problémech na téma "Co dál pro Evropu?" "Ukrajina" "sdílení výzvědných informací" a "Existuje soukromí?" Je ironické, že o těchto otázkách budou hovořit i šéf firmy Google Eric Schmidt a člen správní rady Facebooku Peter Thief, podniků, které podstatnou měrou narušují soukromí občanů.

Kolem budovy, v níž se bilderberské setkání v Kodani letos koná, byl postaven třímetrový plot. Dva reportéři byli zatčeni za to, že se pokoušeli interviewovat organizátory konference v baru hotelu Marriott.

Konference údajně nemá žádnou konkrétní agendu a nemá dojít k žádném konkrétnímu závěru. Lobbisté za transatlantickou smlouvu TTIP však budou přítomni, stejně jako lobbisté zastávající zájmy nejvýznamnějších miliardářů světa.

Britský poslanec Michael Meacher charakterizoval bilderberská setkání jako "kabalu bohatých a mocných, kteří se spikli ke konsolidaci a rozšiřování moci trhů, které ovládají svět. A dělají to mimo dosah médií a veřejnosti." Každoročně se však médiím podaří proniknout trochu hlouběji. Každoročně se otázky politikům, kteří o setkání mlčí, stávají tvrdšími. Ale to je vše, co víme.

ZDE

0
Vytisknout
15161

Diskuse

Obsah vydání | 30. 5. 2014