Ultrapravice bude v Sankt Petěrburgu jednat o zřízení celoevropské koordinační platformy

15. 9. 2014

čas čtení 1 minuta

Ve dnech 3.-4. října se v ruském Sankt Petěrburgu uskuteční fórum s účastí 1 500 osob a cílem "ustavit koordinaci nacionalistických sil v Evropě a také vytvořit stálou platformu pro diskuse a hledání řešení pro interakci nacionalistických a konzervativních sil ".

Akci pořádá Andrej Petrov z pobočky ruské nacionalistické strany Rodina, která má blízko ke Kremlu. Podpora ruského prezidenta této akci je potvrzena mj. prostřednictvím prostor, kde se akce koná, spojených s Valdajským klubem ZDE.

Úplný seznam účastníků je záměrně držen v tajnosti, nicméně oficiálně byla potvrzena účast zástupců maďarské strany Jobbik, řeckých neonacistů ze Zlatého úsvitu, francouzské Národní fronty, rakouské Strany svobodných a italské Forza Nuova. Není vyloučeno, že pozváni byli i zástupci italské Ligy Severu.

Evropská krajní pravice má k ruské vládě stále blíže. Jen před pár dny na Krymu proběhla konference organizovaná Kremlem s názvem "Rusko, Ukrajina, Novorusko: Problémy a globální výzvy", jíž se zúčastnili zástupci evropské ultrapravice.

Na petrohradském fóru by měli být mimo jiné přítomni Alexandr Dugin, Eduard Limonov, Alexandr Prochanov a další zástupci ultrapravicových ruských organizací. Zdá se, že jako řečník vystoupí také předseda Komunistické strany Ruské federace Gennadij Zjuganov.

Většina radikálně pravicových stran v Evropě nyní Moskvu vnímá jako "vůdce celoevropského hnutí" spojující antiamerikanismus a antiliberalismus a oprašující národ, identitu, suverenitu a tradici. Strana Rodina dokonce hovoří o "čtvrté národně-vlastenecké internacionále", která by mohla z fóra vzejít.

Podrobnosti v italštině: ZDE

0
Vytisknout
6080

Diskuse

Obsah vydání | 15. 9. 2014