Nicola Sturgeon: Projev Theresy Mayové je ostudný

6. 10. 2016

čas čtení 1 minuta

"Projev Theresy Mayové přichází v době, kdy konzervativci signalizují, že se připravují zaměřit se proti zahraničním zaměstnancům nejostudnějším projevem reakční pravicové politiky, pokud paměť sahá.

Je to šokující, regresivní a hluboce znepokojující vývoj, v jehož důsledku bude mnoho lidí ve Skotsku - i po celé Británii a jinde - s obavami uvažovat nad tím, jakou zemí konzervativci chtějí, abychom se stali.

Paní premiérka tvrdila, že se snaží v politice zaujmout centristický postoj - odporná realita politické strategie, kterou plánuje její strana, by nemohla být odlišnější.

Vize Theresy Mayové pro brexitovou Británii je nesmírně odpuzující - je to vize země, kde jsou lidé posuzováni nikoliv podle svých schopností či podle toho, jak přispívají k obecnému dobru, ale podle svého rodiště či podle svého pasu.

To je vize, na níž se skotská vláda v žádném případě nebude účastnit a již nikdy nepřijmeme. My máme vizi inkluzivní, snášenlivé a spravedlivé společnosti a uděláme všechno, co bude v našich silách, abychom Skotsko utvářeli tímto způsobem."

0
Vytisknout
7285

Diskuse

Obsah vydání | 10. 10. 2016