Scénář: Stane se pod vedením prezidenta Tomia Okamury ČR znovu ruským satelitem?

30. 12. 2017 / Hayato Okamura

čas čtení 2 minuty

Pan Miloš Zeman se před nedávnem osobně zúčastnil celostátního sjezdu Tomiovy SPD. Pronesl na něm pak dosti vstřícný, až pochvalný projev. Připravené gesto mělo legitimizovat českou krajní pravici - a učinit ji stravitelnější, přijatelnější pro širší veřejnost.

Již předtím se dosluhující prezident a Tomio sešli - těsně před vypršením lhůty k podání prezidentské kandidatury - a zjevně se dohodli na vzájemné podpoře. Tento plán nyní naplňují.


 

Nebude také žádnou náhodou, že se pak o týden později - a přibližně měsíc před volbou nové hlavy našeho státu - sjely do Prahy mezinárodní špičky protievropské a prokremelské krajní pravice.

Vystoupení Tomia bok po boku s Marine Le Pen a Wildersem - pouhý týden po ,,přátelské" návštěvě Miloše Zemana na sjezdu SPD - mělo být dalším signálem. O legitimitě, přijatelnosti a síle hnutí, které zjevně rozkládá jednotnou mírovou Evropu těžce vybudovanou v období po 2.světové válce. Proudu, který nyní žene náš desetimilionový národ žijící uprostřed kontinentu v sevření mezi Rusy a Němci do slabosti a izolace.

Pro Kreml je nejvyšším zájmem, aby byl v nadcházejících volbách znovu zvolen jemu nakloněný pan Zeman - a nikoliv prozápadní kandidát typu prof. Drahoše, či Pavla Fischera.

Ony kruhy zároveň dobře vědí, že Miloš Zeman další funkční období pravděpodobně zdravotně nevydrží - a mají už připraveného nástupce: Tomia.

Po znovuzvolení pana Zemana může následovat takovýto scénář : Za několik měsíců v české společnosti zcela převládne emoce strachu a ještě posílí trend k izolaci od Evropské unie.

V této situaci - přes všechny nynější hezky znějící, ale právně nezávazné (předvolební) sliby - znovuzvolený prezident vyhlásí předčasné volby do Poslanecké sněmovny. A z nich vzejde triumvirát Babišova ANO, Tomiovy SPD a komunistů ještě silnější než doposud - možná už získá ústavní většinu.

Tomio pak při koaličním vyjednávání "přitlačí" - a za pasivity, ba tichého souhlasu prezidenta Zemana a p.Babiše dojde k vyhlášení referend o vystoupení z EU a NATO. A občané si je skutečně odhlasují.

Následovat budou mezinárodně-politické, bezpečnostní a ekonomické ochromení a izolace našeho národa.

Budeme pak v dalších letech zakoušet čím dál tím tvrdší přímý diktát mocnějších - a časem pak můžeme očekávat novou vojenskou okupaci své země.

Zdroj ZDE

0
Vytisknout
10996

Diskuse

Obsah vydání | 2. 1. 2018