Zmatený český diskurs o tom, co se děje v Německu

Postupující rasismus německých neonacistů, jimž tak rád olizuje paty inženýr Klaus...

7. 1. 2018 / Jaroslav Polák

čas čtení 3 minuty
Tento týden v Německu zveřejnil poslanec AfD Jenss Maier na svém twitterovém účtu zjevně rasistickou úvahu, že syn Borise Beckera je "polonegr" (doslova překládám). Tento ctihodný poslanec Bundestagu byl rovněž již v minulosti nucen zaplatit pokutu v důsledku toho, že varoval dle deníku Bild před "Mischvolkern" ("vytvářením národa míšenců").  Gauland, předseda AfD, tento výrok komentoval, že to není jeho styl. Alespoň víme, že pro AfD je zjevná dehonestující rasistická urážka jen "jiným stylem". Zatímco kdejaký trestný čin uprchlíka či imigranta v NSR je okamžitě přetřásán na titulních stranách českého denního tisku, tak tato kauza zůstala českému čtenáři víceméně utajena. Vcelku není divu. Například pan bývalý president inženýr Klaus objížděl pravidelně s energií virulentního střečka předvolební mítinky této neonacistoidní strany. Nadto mu dokonce zřejmě muselo poskytovat stafáž i české velvyslanectví. Tomuto dobrákovi velebícímu AfD jako straně bojující na "bojišti Evropa" zdá se, vůbec nevadí, že další činitelé AFD obdivují chytrou politiku Reinharda Heydricha v Čechách a "správné nastavení kolejí"


Vysoká činitelka AfD Beatrix von Storch se dle deníku Guardian rozčiluje, že německá policie provádí politiku appeasementu vůči barbarským, gangsterským hordám muslimských mužů, když si policie dovolila zaslat vánoční pozdrav kromě v jiných jazycích i  v arabštině. Nutno dodat, že výše uvedené postoje politiků AfD nejsou zdaleka ojedinělé - takřka každý měsíc se podobně "svěří" v médiích. V českém zmateném diskurzu jsou zatím publikovány např názory údajného experta profesora ústavního práva , že je v NSR potlačována debata o národní identitě

No, tohoto experta samozřejmě mí známí z NSR vůbec neznají, a jak je vidno, k "národní identitě" se vyjadřuje kdekdo. Vzhledem k nadcházející presidentské volbě v ČR je třeba dodat, že podobné se děje v menší míře v Rakousku. Tam např. dnešní ministr a bývalý kandidát na prezidenta za extrémně pravicovou FPO Norbert Hofer proslul tím, že ostentativně nosil modrou chrpu, symbol to podporovatelů Anschlussu (připojení Rakouska k nacistickému Německu) a rakouských neonacistů.  Jiný člen FPO byl přistižen při hajlování. V celku není divu, že Hofera pozval týden před rakouskou prezidentskou volbou na hrad český pan president a tím v roli prognostika naznačil jím předpokládaný výsledek voleb v Rakousku

Bohudík se "trošičku" zmýlil, stejně jako s tvrzením, že se přes nás převalí tsunami uprchlíků, jak se svěřil jihomoravským zastupitelům a starostům dle parazitních Parlamentních listů (odkaz na toto médium neuvádíme, lze jednoduše dohledat, pozn. redakce). 

Člověk si klade takřka nezodpověditelnou otázku, proč jsou neonacistoidní a extrémně pravicové strany tak "populární" u bývalého i u současného českého prezidenta, a že je musí dokonce aktivně podporovat. Hlavně bych tuto otázku doporučil ke zvážení českým vlastencům, a to zejména v příštích dnech. I když odpověď se nabízí a je to stvoření (ne)svaté aliance proti "nelegální imigraci", nyní tak virulentně "ohrožující" český národ.

1
Vytisknout
10800

Diskuse

Obsah vydání | 9. 1. 2018