Labourističtí poslanci z Horní sněmovny obviňují Corbyna ze zbabělství ohledně brexitu

6. 5. 2018

čas čtení 1 minuta

Labourističtí lordi v Horní sněmovně zaútočili v sobotu na vedení Labouristické strany ohledně brexitu. Obvinili ho z "ochromení" a ze "zbabělství". Požadují řádnou analýzu, proč Labouristická strana nevyhrála výrazněji ve čtvrtečních anglických komunálních volbách.



Labourističtí poslanci z Horní sněmovny jsou šokováni, že Labouristická strana blokuje jejich úsilí vypracovat konkrétnější a robustnější politickou strategii pro těsné vztahy Británie s EU. Labourističtí lordi zuří, že vedení Labouristické strany jim brání v tom, aby Británie zůstala členem Evropské hospodářské oblasti, a tak vyřešila problém severoirské hranice s EU.

Více než 40 labouristických poslanců v Horní sněmovně je připraveno podpořit nadstranický dodatek zákona o brexitu, který požaduje, aby britská vláda zahájila vyjednávání o budoucím členství Británie v Evropském hospodářském prostoru (EEA). Labourističtí lordi zuří, že vedení Labouristické strany se to snaží blokovat. 

Naproti tomu euroskeptičtí maniaci v Konzervativní straně požadují od Theresy Mayové, aby zrušila jakékoliv pokusy zůstat v evropském celním prostoru, což by bylo pro britskou ekonomiku katastrofální. Probrexitový  plátek Daily Telegraph varoval, že Británie zřejmě zůstane v evropské celní unii nejméně do roku 2022, do kteréžto doby zřejmě už lidé, kteří v červnu 2016 hlasovali pro brexit, budou dávno mrtví. 

Obě britské hlavní politické strany jsou ohledně brexitu beznadějně rozhádány. Přitom britská vláda stále netuší, jak brexit realizovat, a má už na to méně než rok.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
7355

Diskuse

Obsah vydání | 7. 5. 2018