Český sociální demokrat Foldyna

9. 5. 2018 / Boris Cvek

čas čtení 1 minuta

Je toho plný internet, dokonce i twitterový účet Filozofické fakulty Univerzity Karlovy na to naráží. Pan Foldyna, místopředseda ČSSD, což je zkratka pro Českou stranu sociálně demokratickou, při potyčce, v níž stál na straně ruského motorkářského gangu, podle svých slov chtěl „dát jazyk“ svému odpůrci, „protože si myslel, že je gay“.

Je to výmluvný kolorit k čerstvým šesti a půl procentům preferencí, které ČSSD získala během dubnového průzkumu veřejného mínění agentury Kantar TNS, ale také k optimistickým a zároveň tajemným zprávám o tom, jak se rodí nová vláda na půdorysu ANO-ČSSD-KSČM. ANO prý splnilo všechny podmínky, které si ČSSD kladla, aniž bychom ale znali konkrétní podobu tohoto „splnění“.

 

Stejně tak přesně nevíme, co se skrývá pod slovy „dát jazyk“, když je pronese vysoce postavený sociální demokrat jako fanda homofobního motorkářského gangu, který k nám zavítal ve jménu mafiánského samoděržaví, v němž nemají lidé žádná sociální práva. O právech homosexuálů nemluvě.

Víme ovšem, že osvobození Československa Rudou armádou, ačkoli mělo skončit totalitním stalinským režimem, se přece jen odehrávalo v rétorickém zarámování boje za pokrok, socialismus, novou, lepší společnost. Co z toho zbylo? Báťuška Putin a česká proputinská „levice“. Hodnotový průnik s Adolfem Hitlerem (ten se s homosexuály opravdu nepáral) a hodnotový rozchod s ideovou tradicí západní levice.

1
Vytisknout
9357

Diskuse

Obsah vydání | 14. 5. 2018