Microsoft: Útoky ruských hackerů v USA nabírají na síle

22. 8. 2018

čas čtení 1 minuta
Hackeři spojení s ruskou vládou zřejmě rozšiřují své útoky před listopadovými volbami do amerického Kongresu, varovala společnost Microsoft.


Hackeři využívají falešné domény, když se vydávají za konzervativní Hudson Institute a International Republican Institute, stejně jako za Senát. Snaží se dostat k osobním údajům nebo implantovat malware. Takovéto útoky mají přesvědčit oběti, aby zadaly uživatelské jméno a heslo na falešné stránky, což hackerům umožní tato data získat.

"Jsme znepokojeni, že tyto a další pokusy představují bezpečnostní hrozby stále širšímu okruhu skupin spojených s oběma americkými politickými stranami před volbami v roce 2018," prohlásil předseda Microsoftu Brad Smith v prohlášení publikovaném na stránkách společnosti.

Dále oznámil, že jednotka boje s digitálním zločinem minuký týden podala žalobu na převedení šesti podvodných internetových domén z ruského hackerského kolektivu známého jako Strontium (jinak též Fancy Bear, APT28 aj.) na Microsoft.

Několik západních zpravodajských služeb je přesvědčeno, že Strontium je řízeno ruskou vojenskou rozvědkou GRU, která soustavně popírá jakékoliv vazby na tyto hackery.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7560

Diskuse

Obsah vydání | 24. 8. 2018