NYT: FBI zahájila vyšetřování, zda je Trump ruský agent

12. 1. 2019

čas čtení 1 minuta

Aktualizace: Trump v sobotu reagoval zuřivými útoky na Twitteru proti FBI i jejímu bývalému řediteli Jamesi Comeyovi, jehož charakterizoval jako "zkorumpovaného policajta". O vedoucích představitelích FBI, kteří zahájili vyšetřování, zda je Trump ruským agentem, Trump lživě tvrdil, že "téměř všichni byli vyhozeni anebo museli z FBI odejít z velmi špatných důvodů". Trump také Muellera obvinil, že Comeyho chrání. a znovu na něho zaútočil, že nevyšetřuje "skutečné spiknutí s Ruskem, spiknutí Hillary Clintonové".

Comey, který loni vydal své paměti, které se staly bestsellerem, reagoval: "Posuzujte mě podle mých nepřátel," což je variace na výrok Franklina Delano Roosevelta.

Zpráva listu New York Times, že Trump je vyšetřován, zda je agentem Ruska, vytváří další tlak na Bílý dům.

Podrobnosti v angličtině ZDE 

Poté, co v květnu 2017 Donald Trump vyhodil z funkce ředitele FBI Jamese Comeyho, aby, jak řekl, zabránil jeho vyšetřování ruských vazeb Trumpovy předvolební kampaně na Rusko, FBI zahájila vyšetřování s cílem zjistit, zda je Trump ruský agent, informuje nyní americký deník New York Times. Poté, co převzal vyšetřování ruských vazeb na Trumpův předvolební tým mimořádný vyšetřovatel Robert Mueller, vyšetřování Trumpa jako možného ruského agenta převzal také Mueller, informuje list.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
8468

Diskuse

Obsah vydání | 15. 1. 2019