V Polsku byla zatčena žena za plakáty Panny Marie s duhovou svatozáří

7. 5. 2019

čas čtení 1 minuta
 

Policie obvinila jednapadesátiletou ženu z města Płock z "profanace" náboženského obrazu


V Polsku byla zatčena žena na základě podezření, že urazila náboženské city obyvatel poté, co se v městě Płock v centrálním Polsku objevily plakáty Panny Marie s duhovou svatozáří.

 

Polský ministr vnitra Joachim Brudziński oznámil v pondělí na Twitteru, že byla zatčena žena za "profanaci Pannuy Marie Čenstochovské".

Urážet náboženské city je podle polského trestního zákoníku trestným činem. Žena může být odsouzena do vězení až na dva roky.

Brudziński charakterizoval plakáty jako "kulturní barbarství", když se v dubnu objevily přes noc. Vyjádřil se: "Vyprávět příběhy o svobodě a 'toleranci' nedává nikomu právo urážet city věřících."

Vládnoucí polská strana Právo a spravedlnost mobilizuje svůj elektorát před evropskými voilbami tím, že Poláky straší, že Polsko bude kolonizováno západními liberálními sociálními hodnotami.

"Čelíme přímému útoku na rodinu a na děti - jde o sexualizaci dětí, to celé genderové hnutí LGBT," vyjádřil se šéf strany Právo a spravedlnost Jarosław Kaczyński. "Je to všechno importováno, ale vážně to ohrožuje naši totožnost, náš národ, jeho další existenci, a tedy je to hrozbou i polskému státu."

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
9736

Diskuse

Obsah vydání | 14. 5. 2019