Konečně známka spolupráce odpůrců divokého brexitu?

27. 8. 2019

čas čtení 1 minuta
 

Na úterní schůzce s představiteli ostatních britských opozičních stran podpořil šéf britských labouristů Jeremy Corbyn plány britských opozičních stran odložit hlasování o nedůvěře Borisu Johnsonovi a dát prioritu snahám poslanců zabránit divokému brexitu pomocí legislativních opatření.

 

Během úterní schůzky opozičních stran, kterou svolala Corbyn, jim sdělil, že labouristé nebudou usilovat o předčasné hlasování o nedůvěře v Borise Johnsona, což by zabránilo legislativním snahám zabránit divokému brexitu.

Účastníci schůzky, Ian Blackford ze skotských nacionalistů, Jo Swinsonová, předsedkyně liberálních demokratů, šéfka Strany zelených Carolyne Lucas a představitelka skupiny nezávislých poslanců, kteří nedávno odešli z Konzervativní i Labouristické strany Anna Soubry souhlasili, že se soustředí na legislativní pokusy zabránit divokému brexitu.

Opoziční poslanci také chtějí přimět britskou vládu, aby zveřejnila své dokumenty analyzující, do jaké míry bude Británie divokým brexitem poškozena. Legislativně také chtějí zabránit jakýmkoliv Johnsonovým snahám suspendovat parlament.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
7313

Diskuse

Obsah vydání | 29. 8. 2019