Česká média lžou o obsesivním hysterikovi Piersi Morganovi

10. 3. 2021

čas čtení 1 minuta

 
Aktuálně.cz
: "Nevěřím Meghan ani slovo, řekl moderátor Piers Morgan. Po kritice v ranní show končí"
Echo24.cz
: "Nevěřím vévodkyni jediné slovo, řekl slavný moderátor o Meghan a v televizi skončil"
iDNES.cz
: "Piers Morgan skončil po kritice Meghan v televizi"

Pozn. red. BL: Česká média neinformují, že Morganovy nenávistné bláboly v televizi ohledně Meghan Markelové včera vyvolaly 41 000 stížností na něho zaslaných Ofcomu, britské Radě pro rozhlasové a televizní vysílání.



Všechna výše zmíněná média použila v titulku zavádějící formulaci "skončil", která se v češtině používá pro obě varianty, tedy že skončil z vlastní vůle, i že "byl skončen". Editor to ve všech případech udělal proto, aby sbíral desítky spravedlivě rozhořčených reakcí o tom, že se vinou cancel culture na západě vyhazuje z práce za názor, ale zároveň aby ho nešlo nařknout ze lži, vzhledem k tomu, že Piers Morgan odešel sám, přímo ze studia, protože neunesl kritiku od veřejnosti a od kolegů, píše Petr Bittner.
 
Ta média to teď nechávají prostě viset na sociálních sítích a s klidným svědomím sledují, jak naskakují další a další pobouřené komentáře jak z nějakého generátoru českého spravedlivého hněvu. Podobná praxe tu sehrává svou zásadní v roli v tom, jak se Češi mentálně barikádují ve svých oplocených světničkách se svými milovanými škatulkami a polotovary názorečků, které jim předem někdo předžvýkal, aby nemuseli nad věcmi moc přemýšlet a mohli si to pokaždé jenom slupnout i s navijákem a všichni byli spokojení.

  • 0
    Vytisknout
    7078

    Diskuse

    Obsah vydání | 16. 3. 2021