Covid v ČR: Vláda odborníků stále ignoruje očkování lidí bez imunity

17. 3. 2021

čas čtení 7 minut

Stále kvoká, stále kvoká… tak by to mohl dnes na adresu vlády odborníků říct filmový docent Chocholoušek, píše Petr Haraším, slepec a pacient po trojnásobné, kombinované transplantaci, bez imunity.

            Server iRozhlas a další informační zdroje přinesly potvrzení toho, o čem jsem zde na BL psal již koncem ledna. Stát z nepochopitelných důvodů odkládá, mění a záměrně zamlžuje vakcinaci proti covidu19 u chronicky nemocných pacientů. Vše kolem očkování je zahaleno do mlhy, kterou by záviděl i mistr Rákosníček a změny jsou divočejší než divoké sny Maxipsa Fíka. Ještě koncem února se živě hovořilo a psalo o tom, že od prvního března se budou registrovat i chronicky nemocní pacienti, kteří mají zájem se naočkovat proti covidu 19. Samozřejmě, že od prvního března se nic takového neudálo, takto se v Babišzemi nepracuje. Registrovat se smějí jen kohorty 80+ a 70+, ale chronicky nemocní se zaregistrovat, a tudíž dostat se ke kýženému očkování opět nemohou. Nejprve byl klid a prázdnota, ale pak musel s pravdou ven samotný ministr zdravotnictví. Chronicky nemocní byli se vší parádou vypoklonkováni ze systému registrací a byli odkázáni na praktické lékaře. 



 Šonka od praktiků říká, že praktici ví, jak na chronicky nemocné pacienty, pacientské organizace zas tvrdí, že praktici nic takového nevědí, že nemají přehled o tom, které skupiny pacientů by měli očkovat přednostně. Obě skupiny se pak shodnou, že je to vlastně jedno, poněvadž stejně praktici nemají čím očkovat, i kdyby chtěli. Praktik může teoreticky očkovat pouze Astrou, ale ani tu většinou nemá - a pokud má, tak očkuje ročníky výše zmíněné a na chronické pacienty se meducíny nedostane.

Ministerstvo zdravotnictví vyřadilo chronicky nemocné ze systému registrací hlavně proto, aby nechroničtí „lumpové a hovada“ nezneužili báječně vybudovaný a státně vyznamenaný registrační systém a nehlásili se do něj jako chronicky nemocní. Z toho pak vyplývá nelichotivý závěr, že chronicky nemocný pacient musí posečkat, nezoufat a hlavně pochopit fakt, že by chronicky zdravý podvodník mohl teoreticky zneužít dobrotu státu, což stát ovšem nemůže dopustit a musí tomu něco obětovat… a obětuje pochopitelně nějakou tu nejrizikovější a nepotřebnou skupinku.

A takto to pak mluvčí ministerstva zdravotnictví zazdí.  Citace iRozhlas: dle mluvčí resortu zdravotnictví Barbory Peterové mají chroničtí pacienti pro ministerstvo „vysokou prioritu“.

„Průběžně s nimi komunikujeme, a to standardními cestami… atd.

Já osobně jsem se po týdnu dovolal svému praktikovi. Od konce ledna žádná změna. V papírovém seznamu páté generace s osmi qubity jsem snad stále prý někde zapsán. Lékař se nechá poroučet, ale kdyby měl čím, tak by očkoval kohorty 80+ a 70+ a na chronicky nemocné pacienty nemá čas ani náladu. Ministerstvo však trvá na tom, že právě praktici jsou zdatně a odborně seznámeni s anamnézou chronicky nemocných pacientů a že jen a právě jen oni mohou tyto pacienty řádně proočkovat. Podle jiných informací může a měl by praktický lékař pacienta zapsat do systému ISIN, ale to vše jaksi běží bez jakékoli kontroly a informovanosti dotyčného pacienta.

Aktuálně se nyní objevila zpráva, že náš udatný a statečný agropremiér Babiš naléhal (co to?) na ministra Blatného a chronicky nemocní se budou opět moci registrovat do CRS, kde zadají speciální kód, který jim někdy v budoucnu přidělí jejich praktický či ambulantní lékař, pochopitelně takový kód bude muset býti poslán poštou a doporučeně.  Chtělo by se zvolat juupíí, avšak pozor:  koncem února jsme si to již jednou zažili. Co bude s pacientem, který je již zaregistrován v CRS nebo v ISINu nebo papírovém seznamu pod květináčem na parapetu, nebo kdekoli jinde kýmkoli jiným, se zatím neví, ale dle dobrých mravů této vlády pomaže takový lump s velkou ostudou na konec očkovací fronty a bude ještě rád, že nedostane nějaký delší distanc za pokus o chronický podvod.

Včera pan Hřib opět a znovu poukázal na fakt, že vakcíny sice jsou, ale z nepochopitelných důvodů je jim dobře ve skladech státních nemocnic, kde si je státní nemocnice syslí. Dle pana Hřiba bylo včera večer k dispozici přes třicet tisíc dávek vakcíny od Pfizeru, což mne, jako transplantovaného pacienta, čekajícího na vakcínu u státního IKEMu, vůbec netěší. Transplantovaní se podle vyjádření z IKEMu pilně očkují již od konce minulého roku, což ovšem znamená, že se to neskutečně vleče, protože ještě nejsou naočkovány ani kohorty 50+. Pan Hřib jasně naznačuje a fakty dokládá, že za to může jen a jen stát a jeho nejhlavnější očkovací koordinátor Babiš.

V Kadani by chtěl bydlet každý. Jak výše popsáno, chronicky nemocní pacienti byli z CRS na počátku března nemilosrdně vyhozeni, protože by nechroničtí pacienti mohli podvádět a simulovat chronické problémy, a získat tak možnost přednostního očkování, ovšem v Kadani odborníci z ANOsekty našli řešení. Za víkend naočkovali 4 100 odněkud se najednou zjevených čekatelů, prý celá akcička náramně dobře klapala, jen to trochu zkazil fakt, že většina dojatých a náhle  naočkovaných lidí systém obešla a předřadila se před jiné poctivě zaregistrované zájemce.

Praktici se divili, že k tomu byly zneužity jejich slíbené vakcíny, které dle „anolípů“ praktici nečestně odmítli a které dle jejich ministra měly sloužit i pro chronicky nemocné pacienty, kteří nemohou být zaregistrováni v systému CRS. Následovala poté velká škála lží a přihlouplých vysvětlení od hejtmana a radního, oba dobře vyškoleni v oboru manipulací a populistických výkřiků, odkoukaných od jejich majitele agenta Bureše. Například o tom, že došlo k půlhodinovému výpadku v systému a ten umožnil naočkovat za tuto krátkou dobu 1 440 čestných lidí, kteří věděli, že se toto stane a dostavili se v hojném počtu na místo určení.

Nadějné kádry do rachoty aneb ministři schválili pracovní povinnost dětí a slíbili vakcínu. Vláda rozhodla a slíbila. Aby to nevypadalo tak nevábně, protože někteří to srovnávali s nuceným nasazením do práce za protektorátu, tak lišáci studovaní minimálně na Oxfordu to u střední zdravotnické školy v jednom nejmenovaném městě v „kraju razovitym“ pojali jako povinnou pětitýdenní praxi v nemocnicích.

Povinná práce dovedně skrytá za povinnou praxi je zcela zdarma, stát musí sanovat Agrofert a další oligarchy a na blbosti nemá přeci prostředky, student si ale za neexistující odměnu může donést jídlo z domova, za tutéž odměnu tam může dojet omezenou dopravou i z jiného okresu, za další neexistující odměnu si může zakoupit vhodný pracovně-povinný oděv a na slíbenou vakcínu může zapomenout, protože ještě není naočkovaný ani standardní zdravotnický personál.

P.S.: A to se ještě vůbec nezabývám situací z pozice nevidomého a doprovodu u osob ztp/p, které by dle některých zpráv měly býti naočkovány rovněž přednostně.

0
Vytisknout
5983

Diskuse

Obsah vydání | 19. 3. 2021