Zajímá ruské úřady problém nízké porodnosti?

24. 5. 2023

čas čtení 1 minuta
Vzhledem k rychle klesající porodnosti je Rusko na cestě k poklesu populace o milion nebo více lidí ročně, kam až oko dohlédne. Putinův režim mluví o politice, která by to změnila. Ale ve skutečnosti pokračuje v prosazování přístupů, které populaci snižují, tvrdí Jevgenij Černyšov.

Tak zněl závěr akademických a politických expertů na nedávném kulatém stole v moskevské městské dumě na téma "Demografická krize v Rusku: Příčiny a způsoby, jak ji překonat".

Mezi hlavní argumenty účastníků patřily následující:

Kremelská politika superurbanizace vede stále více lidí k tomu, aby žili ve stále menších bytech ve výškových budovách, kde mít děti je něco, co mnozí potenciální rodiče považují za další zátěž pro své životy.

Rusové velmi dobře vědí, že lidé, kteří mají tři nebo více dětí, téměř jistě upadnou do chudoby, což je důsledek vládního podfinancování mladých rodin.

Protože lékaři nyní musí dodržovat zákony trhu, plánují patnáctkrát více císařských řezů než o generaci dříve. Vydělávají více peněz, ale často to děti nepřežijí nebo přežijí se zdravotními problémy.

15 % všech manželských párů je neplodných, což je také výsledek vládního tlaku na prosazení geneticky modifikovaných potravin.

Aby vláda ušetřila peníze, tlačí na zavedení léků a zejména vakcín příliš brzy a bez adekvátních zkoušek, což vede k úmrtím a dalším zdravotním problémům.

Zdroj v ruštině: ZDE

1
Vytisknout
3001

Diskuse

Obsah vydání | 26. 5. 2023