Darovala nadřízené ledvinu. Ta ji pak údajně vyhodila z práce

25. 4. 2012

čas čtení 1 minuta

Žena z New Yorku darovala ledvinu, aby pomohla zachránit život své nadřízené. Ta se poté měla podílet na jejím propuštění. Dárkyně si stěžuje u soudu.

Sedmačtyřicetiletá Debbie Stevensová, rozvedená matka dvou dětí, se cítí zneužita. U státní Komise pro lidská práva si stěžuje, že jednašedesátiletá Jackie Bruciová, bývalá nadřízená ve firmě Atlantic Automotive Group (AAG) prodávající nová auta, přijala její nabídku na darování ledviny, kterou nutně potřebovala, protože jí hrozila smrt.

Lékaři však zjistili, že Stevensová není zcela ideální dárkyní, a proto nakonec byla její levá ledvina transplantována jinému pacientovi. Bruciová tak mohla v potřebném termínu získat jinou vhodnější ledvinu od dárce ze San Francisca.

Stevensová po transplantaci trpěla bolestmi, měla problémy s nohama a trávením. Necelý měsíc po operaci se musela vrátit do práce - i když její nadřízená se ještě stále zotavovala doma.

Tři dny po návratu do zaměstnání Stevensová onemocněla - a Bruciová jí zatelefonovala domů, aby jí vynadala. Krátce nato byla Stevensová přeložena do sto kilometrů vzdálené pobočky v nebezpečné čtvrti. Začala trpět úzkostmi a konzultovala psychiatra, načež její právník vedení firmy odeslal stížnost. Krátce na to byla Stevensová propuštěna.

Vedení firmy AAG i Brisciová se k záležitosti odmítají vyjadřovat. Bývalá nadřízená Stevensové byla vyfotografována nedaleko svého domu - v ruce nesla láhev růžového šampaňského.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
9416

Diskuse

Obsah vydání | 27. 4. 2012