Starší Britové zastávají ultrapravicové postoje

16. 9. 2012

čas čtení 1 minuta

Velký počet Britů by podporovala ultrapravicovou politickou stranu, která by zakázala veškeré přistěhovalectví či přislíbila snížit počet muslimů v Británii. Z průzkumu YouGov, který se dotazoval 1750 respondentů vyplynulo, že 41 procent Britů by hlasovalo pro stranu, která chce zakázat přistěhovalectví. 28 procent by takovou stranu nepodporovalo.

37 procent Britů přiznalo, že by pravděpodobně podpořilo politickou stranu, která by přislíbila snížit počet muslimů v britské společnosti, 23 procent Britů uvedlo, že by takovou stranu nepodpořilo.

Podle analytiků z toho vyplývá, že podstatné počty Britů sympatizují s ultrapravicovou ideologií. V Británii však neexistuje žádná významnější ultrapravicová strana.

Většina podpory ultrapravicové protipřistěhovalecké ideologie pochází od lidí starších 60 let. Méně než čtvrtina voličů ve věku 18-24 let by hlasovala pro protimuslimské strany, více než 50 procent lidí nad šedesát by pro ně hlasovalo. Mladší generace Britů jsou podstatně tolerantnější vůči multikulturní společnosti než generace starší.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
7352

Diskuse

Obsah vydání | 17. 9. 2012