Idiocie vítězí

23. 11. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Myslím, že idiocie vítězí. Po metanolové aféře, kdy státní správa nechala svou nečinností, hloupostí a možná i zkorumpovaností zbytnět černému trhu s alkoholem natolik, že promořil celou tuto zemi metanolem (a stále umírají lidé na metanol), vidíme frašku kolem přímé prezidentské volby, která dosahuje sarkastických rozměrů.

Politici, kteří jsou v parlamentu odpovědni za tvorbu zákonů, přímou volbu nikdy opravdu nechtěli a schválili podivný zákon, o němž si asi nikdy nepřipustili, že by mohl platit.

Na tenhle zákon jako na koně nasedli Zeman, Fischer, Bobošíková, Dlouhý a další zástup zasloužilců a spasitelů s tím, že národ sedl podle (možná zmanipulovaných) průzkumů veřejného mínění na lep zejména prvním dvěma.

Fraška pokračovala sbíráním 50 tisíc podpisů, na což si někteří kandidáti platili brigádníky. 50 tisíc podpisů slouží podle zákona, který nikdo z těch, kteří ho připravili, nechtěl, jako vstupenka do soutěže o kladeče věnců.

Jak ověřit pravost těchto podpisů? Jak ověřit, že se nepodvádělo?

Ale v České republice se přece podvádí ve všem, je třeba pouze udělat nějakou habaďuru, aby se zdálo, že se nepodvádí.

Nějaké abraka dabra úkonů přineslo své plody právě dnes: Bobošíková, Dlouhý a Okamura mají vypadnout z volby.

Jenže... občas se stane, že fraška podvodného vládnutí narazí na své limity a provalí se. Občas vstoupí na scénu až příliš velcí idioti a začnou lít do sklenic v rámci podvodů, zlodějiny a korupce 50% metanolu.

A občas úředníci, kteří mají ověřit, zda prezidentští kandidáti mají vskutku 50 tisíc podpisů, neumějí počítat a vykládat zákon. Podle informací Hospodářských novin prý vnitro udělalo chybu a Bobošíková měla projít.

Tím spíše by Dlouhý a Okamura měli podat žaloby, protože ministerstvu vnitra se už nedá věřit nic.

Možná měli být vyloučeni úplně jiní kandidáti, kdyby to posuzovali úředníci, kteří umějí počítat. Fraška tedy bude nejspíše pokračovat soudními spory a legitimita budoucího kladeče věnců bude stejně pochybná, jako je v tomto státě všechno.

Prezidentská volba: Vnitro udělalo chybu ve výpočtu, Bobošíková měla projít ZDE

0
Vytisknout
13323

Diskuse

Obsah vydání | 26. 11. 2012